Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 77 συνταγές
Καλή σας μέρα!!! Φτάνουμε στο τέλος της Τυρινής εβδομάδας κι αυτό σημαίνει ότι η κυρά Σαρακοστή κοντεύει να χτυπήσει την πόρτα μας. Θα φέρει μαζί της τη[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.gr350 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα Σαντορίνης ή οποιοδήποτε μαλακό τυρόγαλο 4 κουταλιές της σούπας Ελληνικό θυμαρίσιο μέλι 3 φύλλα ζελατίνης 3 ασπράδια αυγών 12[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΓια 2-4 άτομα Για τις κρέπες 1 σφηνάκι κονιάκ 2 βανίλιες 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα 4 φλιτζάνια αλεύρι 3 φλιτζάνια γάλα Για τη γέμιση 200 γραμμάρια μερέντα[...]
Πηγή: sidagi.grΥλικά 250γρ. ψημένο φιστίκι Αιγίνης χωρίς αλάτι2 κ.σ βούτυρο1 + 1/4 φλ. σιμιγδάλι χοντρό1/2 φλ. νερό1 φλ. ζάχαρη1 κ.γ χυμό λεμονιού1,5 κ.σ ροδόνερο1,5 κ.σ[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΚαλή σας μέρα! Τί κάνετε; Είστε καλά; Τί λέτε;; Πάμε ένα ταξιδάκι σήμερα;; Εξ άλλου, όσο κι αν ο καιρός το κρατά καλά κρυμμένο μέσα στη μουντάδα και την[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΠήραμε φόρα με τα γλυκά και δεν κάνει (για ευνόητους λόγους)! Όμως δε μπορούσαμε να αντισταθούμε στην επιθυμία για πειραματισμό... Στην τελευταία μας ανάρτηση[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΚΡΕΜΑ ΡΙΚΟΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Η ρικότα ( ricotta ) είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν και όχι ακριβώς τυρί, αφού δεν έχει υποστεί ζύμωση. Ricotta σημαίνει ουσιαστικά[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΈνα διαφορετικό γεμιστό κέικ που είχα δεi σε μιa πρωινή εκπομπή πρiν 4 χρόνια περίπου. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά 70 γρ βούτυρο 250 ml[...]
Πηγή: cookpad.com/grΈνα καταπληκτικό γλυκάκι που πιστεύω ότι μοιάζει με το κιουνεφέ αλλά έχει το πλεονέκτημα να τρώγεται κρύο. Τι χρειαζόμαστε: 250 γρ. κανταϊφι 1 κούπα βούτυρο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια 4-6 άτομα Για τη ζύμη της τάρτας 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού φρέσκο βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού[...]
Πηγή: sidagi.grΕκτέλεση για την κρέμα γιαουρτιού : Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα και το μέλι . Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι και πριν βράσει[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΓια 6-8 άτομα 150 γραμμάρια ζάχαρη 250 γραμμάρια ανθότυρο 400 γραμμάρια φράουλες 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 125 ml γάλα 1 πρέζα αλάτι ξύσμα 1 λεμονιού 6[...]
Πηγή: sidagi.gr500 γρ φράουλες 1/2 φλ. Ζάχαρη 2 κ.σ. Ξύδι μπακάλικο 250 γρ μασκαρπόνε ή κάποιο μαλακό ανθότυρο 1 κ.γλ. σιρόπι βανίλια Οδηγίες Πλένουμε τις φράουλες και[...]
Πηγή: cookpad.com/gr150 γρ. στακοβούτυρο Κρήτης λιωμένο (σε όλα τα κρητικά προϊόντα) 1 πακέτο φύλλο πολίτικο 500 γρ. ανθότυρο κρητικό τυρί μαλάκα ή κατσοχοίρι (σε όλα τα κρητικά[...]
Πηγή: argiro.grΥλικά: Για 2-4 άτομα Για την κομπόστα βύσσινο ½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα 4 ποτήρια νερό 4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη 2 ξύλα κανέλας[...]
Πηγή: sidagi.grΈνα αγαπημένο, ξενόφερτο γλυκό που ντύνεται στα ελληνικά χρώματα και γίνεται εκπληκτικό σε όποια εκδοχή κι αν διαλέξουμε. Cheesecake greek style! Με λίγα[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το πορτοκάλι και το ξυλάκι κανέλας σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 1[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΓια 6-8 άτομα 200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά 300 ml γάλα με λιπαρά 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή τυρί μασκαρπόνε 2-3[...]
Πηγή: sidagi.grΠώς ένα ricotta cake μεταμορφώθηκε σε κέικ μυζήθρας Το Πάσχα που μας πέρασε πήρα ένα υπέροχο δώρο από ένα πολυαγαπημένο κοριτσάκι που τα τελευταία χρόνια ζει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα Μούσμουλα (μέσκουλα,μέσπιλα, δέσπολα ή νέσπολα), ζουμερά και χρυσοκίτρινα, είναι άφθονα αυτή την εποχή αλλά όχι για πολύ ακόμα. Ας μην τα προσπεράσουμε κι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr