Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 33 συνταγές
Η φάβα είναι ένα όσπριο, που εγώ προσωπικά το θεωρώ καλοκαιρινό. Η σχέση μου μαζί της όταν ήμουν παιδί, δεν ήταν και η καλύτερη! Στην πραγματικότητα ήταν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜία εναλλακτική συνταγή για την παρασκευή της φάβας... Όταν τη φτιάξετε για πρώτη φορά, θα τη λατρέψετε... και από εκεί και πέρα με αυτό τον τρόπο θα τη[...]
Πηγή: gandmclub.com/search/label/ΣΥΝΤΑΓΕΣΥΛΙΚΑ 1 κιλό φάβα, 2 φέτες λεμονιού, 1 λεμόνι χυμό, 2 φύλλα δάφνη, 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, αλάτι, πιπέρι. Για το σερβίρισμα Ελαιόλαδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο,[...]
Πηγή: xrysessyntages.comYΛΙΚΑ 1/3 φλ. (250 γρ.) φάβα (κίτρινη ή κόκκινη), 1 μέτριο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο, ολόκληρο, 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη, ολόκληρη, 1 φύλλο δάφνης, 5[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΚαλησπέρα. Περνάω τη φάση που δοκιμάζω διάφορα πιάτα και διάφορες συνταγές! Μια από αυτές είναι και η παρακάτω. Ξύπνησα το πρωί και ήθελα κάποιο όσπριο. Ποτέ[...]
Πηγή: edesmatologion23.blogspot.grΚαλημέρα!! Καλή εβδομάδα να έχουμε! Μετά απο ένα κουραστικό Σαβ/κο εδώ πάλι!!! Σε αυτό που με χαλαρώνει!!! Φάβα Υλικα Για τη φάβα 2 φλιτζ. τσαγιού φάβα 100 ml[...]
Πηγή: edesmatologion23.blogspot.gr1 λίτρο καυτό νερό 200 γρ. φάβα 1 καρότο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 6 κ.σ. ελαιόλαδο πιπέρι αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 2 φύλλα δάφνης 1.200 γρ. ζωμό λαχανικών ή 1 κύβο[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΗ φάβα Φενεού καλλιεργείται στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 269 προστατευόμενα ελληνικά προϊόντα! Η φάβα ανήκει στα όσπρια[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ φάβα Φενεού καλλιεργείται στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 269 προστατευόμενα ελληνικά προϊόντα! Η φάβα ανήκει στα όσπρια[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα Φούλια ( F ul) είναι όσπρια, δηλαδή μικρά κουκιά με άσπρο εσωτερικό. Μαγειρευμένα ονομάζονται «ful m e dam e s» και δίνουν ένα απλό και νόστιμο[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΛατρεμένο έδεσμα η φάβα, υποτιμημένο αν δεν έχεις δοκιμάσει, χάνεις για να ξέρεις! Είτε παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και τα συναφή, είτε σκέτη μέσα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤο να είναι κανείς βέγκαν στην Ελλάδα μπορεί να είναι αρκετά εύκολο, καθώς η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε μεγάλο βαθμό περιστρέφεται γύρω από τα όσπρια και[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΣυστατικά ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ 1 1/2φλ.φάβα 1κρεμμύδι καθαρισμένο Αλατοπίπερο Λάδι Χυμός λεμονιού 4ίνες σαφράν διαλυμένες σε λίγο ζεστό νεράκι Ρίγανη ΓΙΑ ΤΗ[...]
Πηγή: zannetcooks.comΜία πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή ενός παραδοσιακού ελληνικού πιάτου~ Βρήκα τη συνταγή στην λαχταριστή ιστοσελίδα www.veglite.com και δεν μπορούσα φυσικά να[...]
Πηγή: vegansintages.blogspot.grΗ Φάβα Σαντορίνης (Θήρας) είναι ένα διάσημο και εξαιρετικά νόστιμο τοπικό προϊόν με προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα, βράζει[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ φάβα είναι ένα όσπριο που συνήθως το παραβλέπουμε. Όμως αποτελεί πολύ θρεπτική τροφή για τον οργανισμό και εξαιρετικό μεζέ για ούζο ή τσίπουρο ιδίως στα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΑπό τη Μεγάλη Σαρακοστή δε θα μπορούσαν να λείπουν τα όσπρια. Μαζί με τα θαλασσινά αποτελούν πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών ειδικά γιοα όσους τηρούν τη[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΥλικά (για 4 άτοµα) 1 ½ φλ. φάβα (λουβάνα), 1 µεγάλο κρεµµύδι κοµµένο στα δυο, ½ φλ. ελαιόλαδο, ½ φλ. χυµό λεµονιού, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι. Σπανάκι[...]
Πηγή: xrysessyntages.com