Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 40 συνταγές
Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχής τους προσπαθώ με κάθε τρόπο να κλείσω το άρωμα τους σε βάζα ώστε να τις απολαμβάνουμε και τον υπόλοιπο χρόνο, μιας και[...]
Πηγή: kouzinoskalismata.blogspot.grΈνα από τα πιο αρωματικά γλυκά κουταλιού, είναι αδιαμφισβήτητα το περγαμόντο. Ένα από τα καλά όταν ζεις σε επαρχία, είναι ότι μπορείς ακόμα να βρεις τέτοια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τους χειμώνες, η γιαγιά μου έφτιαχνε κάθε χρονιά, τρία γλυκά του κουταλιού. Νεράντζι, πορτοκάλι και περγαμόντο . Έτσι ένα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΧρυσοκίτρινο, αρωματικό, καλοκαιρινό! Τα βερίκοκα είναι ένα φρούτο με αμέτρητες χρήσεις στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Φρέσκα, αποξηραμένα, νωπά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα από τα νόστιμα αλλά και ευαίσθητα γλυκάκια του καλοκαιριού (για ακρίβεια τέλους της Άνοιξης) είναι η φραουλίτσα. Το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ. Μην[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑπό τότε που η φίλη της γιαγιάς μου η κυρία Ευθυμία, της έδωσε αυτή τη συνταγή για το κιτρολέμονο, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ᾿50, ελάχιστες ήταν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πορτοκάλι, είναι ένα από τα γλυκά που μπορούμε να τα φτιάξουμε με δύο τρόπους. Γίνεται ωραιότατο φτιάχνοντάς το μόνο με τις φλούδες τυλιχτές, αλλά και με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. δήμαρχο Στυρέων Η φράουλα είναι ένα υπέροχο αλλά ευαίσθητο φρούτο. Δίνει τέλειες μαρμελάδες και γίνεται καταπληκτικό γλυκό του[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΈχετε δοκιμάσει γλυκό κουταλιού ακτινίδιο; Αν όχι, σκεφτείτε το. Αν σας αρέσουν τα γλυκά κουταλιού, θα το αγαπήσετε ΚΑΙ αυτό! Καλό Σαββατοκύριακο! Εμένα με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌποτε πήγαινα παλιά στην Κέρκυρα, φρόντιζα να πάρω κουμ κουάτ. Το δεντράκι ναι μεν ευδοκιμεί εκεί, στη βόρεια πλευρά του νησιού, αλλά τώρα πια, έχουν γίνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr1 κιλό φράουλες 800 γρ. ζάχαρη 1. Γίνεται ακριβώς όπως η μαρμελάδα φράουλα μόνο που δεν πολτοποιούμε το φρούτο. 2. Διαλέγουμε μικρές φράουλες όταν είναι η[...]
Πηγή: cooktherapy.grΕχθές, έφτιαξα κυδώνι τριφτό γλυκό. Ένα γλυκό που, θυμάμαι έντονα, υπήρχε πάντα στον παλιό ξύλινο μπουφέ της γιαγιάς μου. Εκείνος ο μπουφές ήταν ...μαγικός.[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤοποθετείται μια βαμβακερή πετσέτα μέσα στο φούρνο, πάνω στη σχάρα, και ακουμπάτε ανάποδα πάνω στην πετσέτα το γυάλινο βάζο και το καπάκι του. Φροντίστε το[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΠριν λίγες μέρες έδωσα υπόσχεση ότι θα σας δώσω λίγα λόγια για τις τεχνικές των γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων. Αν κι είμαι πολύ πιεσμένη από χρόνο, και[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΌταν έφτιαξα το γλυκό σύκο με τα άγουρα συκαλάκια η Χρύσα μου είχε γράψει για γλυκό σύκο αλλά το ώριμο. Αυτό βέβαια είχε μπει καλά στο μυαλό μου και περίμενα[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΚαιρός για γλυκό του κουταλιού νομίζω ότι κάποια φρούτα πάλι θα μου ξεφύγουν. Στο σπίτι "προσγειώθηκαν" πολλά κιτρολέμονα, πορτοκάλια και λεμόνια. Να και η[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΌταν ήμουν μικρή, η μάνα μου έφτιαχνε κάθε χρόνο νεράντζι και άλλα γλυκά του κουταλιού. Ποτέ δεν έλειπαν τα γλυκά κουταλιού από το σπίτι. Ένα γλυκάκι υπήρχε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤους χειμώνες, η γιαγιά μου, κάθε χρόνο, έφτιαχνε διάφορα γλυκά του κουταλιού από εσπεριδοειδή. Τρία όμως, ήταν τα γλυκά που έφτιαχνε οπωσδήποτε: νεράντζι ,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr