Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 22 συνταγές
1 χταπόδι, 1½-2 κιλά, καθαρισμένο, χωρισμένο στα πλοκάμια του (η κουκούλα κομμένη στα δύο) 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, περασμένα από τον χοντρό τρίφτη 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 1 φρέσκα κιλό μύδια (με το κέλυφος) 1 φινόκιο, καθαρισμένο και κομμένο σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου,[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεριδιάρικες φέτες ψαριού, γύρω στα 200 - 250 γρ., φρέσκες ή κατεψυγμένες 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 6 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες, με τα πλοκάμια τους κομμένα σε μικρότερα κομμάτια 1½ σφηνάκι ούζο 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο ταλιατέλες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας) 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας (περίπου 200 γρ.) ή καπνιστός σολομός 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το[...]
Πηγή: gastronomos.gr12 φέτες ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας, χωρίς την κόρα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για την πέστροφα 2 συσκευασίες καπνιστής πέστροφας 1 κουτ. σούπας χυμός[...]
Πηγή: gastronomos.gr10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φέτες γαλέου (200 γρ. περίπου η καθεμία), φρέσκες ή κατεψυγμένες 4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε χοντρές ροδελίτσες τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεριδιάρικες τσιπούρες, καθαρισμένες 1 - 2 κλωνάρια σέλινο, για κάθε ψάρι, καλά πλυμένα 3 κουτ. σούπας λευκό κρασί για κάθε ψάρι 1 σκελίδα σκόρδου[...]
Πηγή: gastronomos.grΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σάλτσα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Αν κάνουμε την πολτοποίηση στο μούλτι μπορεί να χρειαστεί[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό καλαμάρια μέτρια ή μεγάλα (ολόκληρα), φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα Για την «πάστα» αρωματικών 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού,[...]
Πηγή: gastronomos.gr750 γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκάλι 1 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό φρέσκος γαύρος 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, κοπανισμένος[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τα καλαμαράκια 40 ml ελαιόλαδο 10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 2 πιπερίτσες πεπεροντσίνο* τριμμένες ή 1 κουτ. σούπας μπούκοβο[...]
Πηγή: gastronomos.gr