Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 46 συνταγές
Η ομελέτα με κολοκυθάκια, κλειστή σε στιλ calzone ή σκεπαστή κατά το ελληνικότερο ή/και γεμιστή, είναι ένα χορταστικό πιάτο-γεύμα, με πλούσια γεύση από υλικά[...]
Πηγή: pandespani.comΤα τυριά στο τραπέζι είναι μεγάλο θέμα και στρατηγικό από πλευράς συνδυασμών -κάτι σαν τα ζώδια στατιστικώς ιδωμένα- που, είτε εμφανίζονται στην αρχή είτε στο[...]
Πηγή: pandespani.comπολύχρωμη σαλάτα με κοτόπουλο ψητό Η αλήθεια είναι πως για άλλο πιάτο είχα κατά νου να γράψω. Όμως, μετά τη συνταγή του τούρμπο χουνκιάρ μπεγεντί που[...]
Πηγή: pandespani.com—————————- Τα βερίν, που ξεκινήσαμε στο μπλογκ εδώ και καιρό, τείνουν να γίνουν μόδα στην ελληνική μαγειρική μπλογκόσφαιρα και στον κυριακάτικο τύπο. Δεν ξέρω[...]
Πηγή: pandespani.comΤο πόσο τηρείται ή δεν τηρείται διαιτολογικά η Σαρακοστή είναι θέμα για το οποίο στατιστικά στοιχεία δεν υπάρχουν. Δείχνει ωστόσο προκλητικό να αξιοποιήσει[...]
Πηγή: pandespani.comΆλλη μια σπονδή στο βωμό μιας γνωστής εμμονής, με αφορμή τις γευστικές μας δοκιμές στο εστιατόριο funky gourmet. Βέβαια, το πάθος για τις πατάτες κάθε είδους[...]
Πηγή: pandespani.comTo πόσο ωραία ταιριάζει το κυπριακό χαλούμι με τα γλυκά σταφύλια, αν δεν το φαντάζεστε, μπορείτε απλώς να το δοκιμάσετε. Το ημίσκληρο τυρί, με τη[...]
Πηγή: pandespani.comΣε μερικά φαγητά αποδίδουμε τον χαρακτηρισμό ‘γήινα’ γιατί τα συνδέουμε με την ανεμπόδιστη μυρωδιά της γης και γιατί όταν γευόμαστε ακόμη και ακατέργαστα τα[...]
Πηγή: pandespani.comPink is the new black. Λεγόταν περισσότερο παλιότερα, ωστόσο ακόμη αμφιβάλλω για το πόσο πειστική θεώρηση υπήρξε παρά τις τάσεις που κατά καιρούς θαρραλέα την[...]
Πηγή: pandespani.comΠόσες φορές κάτι που δοκιμάζουμε και μας αρέσει, μας ελκύει τόσο που μπορεί να αποτελέσει έμπνευση? Οι γεύσεις που πραγματικά μας κατακτούν προκαλούν μοναδικές[...]
Πηγή: pandespani.comΜπορεί να εμφανιστεί με την πρώτη, μπορεί όμως και τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα. Ανενδοίαστη παρότι κόκκινη, η τερίν με παντζάρι και μια ή δυο στρώσεις από[...]
Πηγή: pandespani.comΤο πάθος του παιδικού έρωτα συμπυκνώνεται σε ένα άγουρο σχέδιο με δυό καμπύλες, ένα κατάισιο φαρμακερό βέλος και μερικές γλιστερές σταγόνες μιας ματωμένης[...]
Πηγή: pandespani.com– Πως, πως, γίγαντες τηγανητοί; Α, πως είναι; Διέκοψα τον φίλο μου τον Jim που μπήκε προς στιγμήν σε γευστικά highlights, αφηγούμενος στην παρέα πως είχε[...]
Πηγή: pandespani.comΌ,τι πρέπει για το γιορταστικό καλωσόρισμα. Αφήστε που μια γευστική νότα σύγχρονη κάνει το πολυπόθητο και άκρως ταλαιπωρημένο mix ‘n match και -ως εκ[...]
Πηγή: pandespani.comΌλη η κρυφή γοητεία του brunch βρίσκεται στην αναποφασιστικότητά του μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού και στο γεγονός πως αγορουξυπνημένο ή όχι, δεν ζορίζεται[...]
Πηγή: pandespani.comPink is the new black. Λεγόταν περισσότερο παλιότερα, ωστόσο ακόμη αμφιβάλλω για το πόσο πειστική θεώρηση υπήρξε παρά τις τάσεις που κατά καιρούς θαρραλέα την[...]
Πηγή: pandespani.comPink is the new black. Λεγόταν περισσότερο παλιότερα, ωστόσο ακόμη αμφιβάλλω για το πόσο πειστική θεώρηση υπήρξε παρά τις τάσεις που κατά καιρούς θαρραλέα την[...]
Πηγή: pandespani.comΣτη μερικά φαγητά αποδίδουμε τον χαρακτηρισμό ‘γήινα’ γιατί τα συνδέουμε με την ανεμπόδιστη μυρωδιά της γης και γιατί όταν γευόμαστε ακόμη και[...]
Πηγή: pandespani.comTo πόσο ωραία ταιριάζει το κυπριακό χαλούμι με το σταφύλι, αν δεν το φαντάζεστε μπορείτε απλώς να το δοκιμάσετε. Το ημίσκληρο τυρί με τη διαστρωμάτωση τύπου[...]
Πηγή: pandespani.com«Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι»… από τις παροιμίες που με τον καιρό και την εμπειρία βρίσκει αρκετό έδαφος στην κουζίνα. Τονώνει την αυτοπεποίθηση[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό τα άδυτα της κουζίνας της Νέλλης, όπου οδηγήθηκε η παντεσπανική μας περιέργεια σε φάση γευστικής έξαψης, πήραμε –αφού ζητήσαμε και μας έδωσε μετά από[...]
Πηγή: pandespani.comΠαρά την φήμη της ελληνικής παραγωγής σε ελιές και ελαιόλαδο, η πάστα ελιάς (πατέ ελιάς ή πέστο ελιάς), εκείνο το μινιόν μπολ που επί χρόνια ερχόταν στο[...]
Πηγή: pandespani.comYπάρχουν δύο ειδών κολοκυθοανθοί: οι αρσενικοί και οι θηλυκοί. Οι αρσενικοί είναι μικροί και έχουν μόνον μίσχο, πάνω στον οποίο στηρίζονται. Σπάνια και από[...]
Πηγή: pandespani.comΣε ποιόν δεν αρέσουν οι γκουρμέ εκπλήξεις, τα νόστιμα αναλώσιμα; Όλα αυτά τα μίνι μπουκάλια, τα βαζάκια με τις λιχουδιές, τα ωραία τυριά και τα τοπικά[...]
Πηγή: pandespani.comΟ μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το δεύτερο παραθυράκι στο νόμο της Σαρακοστιανής νηστείας, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια και αυστηρότητα που[...]
Πηγή: pandespani.comΜε γλυκάνισο ή χωρίς; Καλή αρχή αλλά λάθος ερώτηση. Αυτή η χαρακτηριστική γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα που έχει η μαραθόριζα ή αλλιώς φινόκιο της Φλωρεντίας[...]
Πηγή: pandespani.com