Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 48 συνταγές
Η δεύτερη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό της PARMIGIANO REGGIANO είναι έτοιμη! Μια πρόταση που συνδιάζει γεύση , αισθητική και θρεπτικότητα. Τα σαλιγκάρια είναι[...]
Πηγή: sofetogeyseisygeias.blogspot.grΧοχλιοί (Σαλιγκάρια) όπως τα φτιάχνει η γιαγιά μου στην Κρήτη. Τι χρειαζόμαστε: 30 με 40 μεγάλους χοχλιούς 2/3 της κούπας ελαιόλαδο 2 μεγάλες ντομάτες 2 μέτρια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΌπως έχω ξαναγράψει οι συνταγές με χοχλιούς θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα ολόκληρο βιβλίο. Ένας από τους πιο συχνούς και νόστιμους τρόπους είναι με στάρι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπό το site: http://www.e-geoponoi.gr Η σαρακοστή προχωρεί. Είμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα… Καιρός να ανοίξω το κεφάλαιο «χοχλιοί»! Δεν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 1/2 κιλό χοχλιοί (σαλιγκάρια) 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι χόντρο (είδος τραχανά) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1/2[...]
Πηγή: sidages.grΦαγητό του χωριού μου πολύ παλιό και αγαπημένο. Στη συνέχεια θα δούμε πολλά φαγητά στα οποία χρησιμοποιείται ο ξινόχοντρος. Ξινόχοντρο έφτιαχναν και φτιάχνουν[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΈχω μανία με τα χρωματιστά ψωμιά και τα παξιμαδάκια που φτιάχνω προσθέτοντας στη ζύμη αλεύρι από χαρούπι , χόρτα ή κολοκύθα και μανταρίνια μαζί με ελαιόλαδο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΧοχλιοί με χόντρο? Καλοκαίρι, Χερσόνησος Κρήτης, 3 μήνες αραχτοί χωρίς σχολείο, παιχνίδι, θάλασσα, θέατρο… Η γιαγιά μας να φτιάχνει χόντρο και να τον[...]
Πηγή: olivesandolive.blogspot.grΑπλή συνταγή με λίγα υλικά αλλά ο συνδυασμός τους είναι μοναδικός! Παντρεύοντας το κουνουπίδι με το λεμόνι σε αυτή την συνταγή μας δίνουν μια γερή δόση[...]
Πηγή: tasteandtell.gr1 πακέτο φύλλο κρούστας πουρές πατάτας 2 πιπεριές χρωματιστές 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο 200 γρ.τυρί τριμμένο 100 γρ. μπέικον[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά (για 2-3 άτομα) 1 κιλό σαλιγκάρια Ελαιόλαδο Ξύδι Δεντρολίβανο Θυμάρι Πάπρικα γλυκιά Χοντρό αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε τα σαλιγκάρια 3-4 φορές και[...]
Πηγή: syntageskamomata.blogspot.gr40-50 χοχλιούς χοντρούς σακασμένους 2 φρέσκες ντομάτες 2 κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουτ.γλ. πελτέ αλάτι(κατά προτίμηση αθό αλατιού) πιπέρι ρίγανη ελαιόλαδο[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κιλό σαλιγκάρια ελαιόλαδο ξύδι δεντρολίβανο θυμάρι πάπρικα γλυκιά χοντρό αλάτι πιπέρι Οδηγίες Πλένουμε τα σαλιγκάρια 3-4 φορές και καθαρίζουμε τα κελύφη[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑν κάποιος ξέρει πως να τα μαγειρεύει, αυτή είναι σίγουρα η Κρήτη. Πεντανόστιμα σαλιγκάρια με συνοδεία από τον ιδιαίτερο ξινό τραχανά του νησιού. Απλά[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΑΦΡΑΤΗ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ Αφρατη πιτουλα με φυλλο που μοιαζει πολυ με ζυμη ψωμιου, που κρυβει μεσα της μια νοστιμη, πικαντικη γεμιση με πατατες. Δοση : για 8 ατομα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr