Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 126 συνταγές
Από τα τσιπουράδικα του Βόλου! Υλικά 1 χταπόδι μέτριο 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες λεπτές ροδέλες, ½ κιλό πιπεριές ξεσποριασμένες , ολόκληρες ή κομμένες σε[...]
Πηγή: greekmasa.grΣτην Ισπανία οι ουρές του ταύρου είναι εκλεκτό μεζεδάκι, που μαγειρεύεται συνήθως με γλυκό κρασί του Jeréz. Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από το σημερινό Jeréz[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΟρεκτικά Εκεί συνήθως επιλέγουμε κρασιά με λεπτό άρωμα, λευκά ή ροζέ. Ενα μοσχοφίλερο ή μία σαμπάνια. Η πείρα όμως μου έχει δείξει ότι στην Ελλάδα δεν την[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΗ Στέλλα Σπανού -απαντώντας σε παράκλησή μας- μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της από το Sani Gourmet 2008 , για το οποίο μας ενημέρωσε πριν λίγο καιρό. Τα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΣιγά που δεν θα πήγαινα! Τον Ανδρέα Γάβρη τον γνώρισα, όπως και πολλές από εσάς, ιντερνετικά στο Hungry πριν πολλά χρόνια. Ποιος δεν θυμάται την νηστίσιμη[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΑρχίζω μια σειρά για τον κάθε μήνα, που θα έχει σχέση με την διατροφή, την εποχικότητα των προϊόντων και με μικρο-ιδέες, για να βοηθήσω στην οργάνωση των[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΗρθε η ώρα της! Απίστευτης νοστιμιάς πιτούλα, κατεξοχήν Αποκριάτικο, από τα πιο παραδοσιακά φαγάκια στην Κεφαλονιά (μαζί με την κρεατόπιτα, την χταποδόπιτα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΗ πρόκληση αυτού του καλοκαιριού λεγόταν χταπόδι . Η γυναίκα μου με την κόρη μου λες και περίμεναν πότε θα με γυρίσουν πίσω από τις διακοπές στη δουλειά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚύθνος: Πρώτη ανακάλυψη ήταν "Το καντούνι" στο Μέριχα της Κύθνου με ντόπια νοστιμότατα κρέατα. Ξεχνάς κατευθείαν τις υπόλοιπες ψαροταβέρνες όταν από μπροστά[...]
Πηγή: greekcook.grΚολοκυθοκεφτέδες κρητικοί και κυκλαδίτικοι, φαβοκεφτέδες, χταποδοκεφτέδες, ριγανοκεφτέδες Πηλιορείτικοι, ταραμοκεφτέδες Αγρινιώτικοι, πατατοκεφτέδες[...]
Πηγή: greekmasa.grΣτην ανδριώτικη κουζίνα δεν θα βρεις αυτό που λένε «τοπικές σπεσιαλιτέ», τουλάχιστον σε μεγάλη έκταση. Εκτός σεζόν, όμως, οι περισσότερες πρώτες ύλες[...]
Πηγή: greekcook.grΠώς αρχίζει όμορφα μια μέρα; Μα με ένα γερό πρωινό! Μπουγάτσα με τυρί ή κρέμα στη " Δωδώνη " ,(που λειτουργεί από το 1930) στην Εγνατία ή στην " Κοζάνη ".[...]
Πηγή: greekcook.grΣτιφάδο : [βεν. *stufado (πρβ. ιταλ. stufato) < λατ. ρ. *extufare < αρχ. τύφος `ατμός, αχνός΄ (τροπή [u > i] ;)] Η πληροφορία από την αξιόπιστη[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr11/2 κιλό αρνί η κατσίκι σε μερίδες (σπάλα, χεράκι η μπουτάκι) 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 11/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 ματσάκια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ μέρα της Καθαράς Δευτέρας, θέλει τραπέζι στρωμένο από το πρωί, με όλα τα σχετικά και να βλέπεις ουρανό μπας και δεις τον δικό σου χαρταετό να πηγαίνει πιο[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΧ ωρίς λάδι ναι, χωρίς αλάτι όμως; Με το τέλος των Απόκρεω και με την Καθαρά Δευτέρα , ξεκινά η περίοδος νηστείας, για την προετοιμασία, κυρίως εσωτερική, για[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΈνα νηστίσιμο κυριακάτικο πιάτο! Το κυριακάτικο φαγητό ήταν ανέκαθεν ιεροτελεστία για την ελληνική οικογένεια. Πάντα ετοιμασμένο με περισσότερη φροντίδα από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΙούλιος "Λ όγω ζέστης απλοποιούμε τα φαγητά, οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια είναι οι βασιλιάδες της κουζίνας, μαγειρεύονται σε όλες τις μορφές, παπουτσάκια,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr