Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 57 συνταγές
Για το κουνέλι και τη θέση του στο κρητικό τραπέζι τα έχουμε ξαναπεί και θα τα ξαναπούμε και με άλλες συνταγές. Μεζές αλλά και κύριο πιάτο είναι από τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΑναρτήθηκε στις 19/03/2017 σε Ζυμαρικά, Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, που μας[...]
Πηγή: sintayes.grΑρωματικές σπιτικές sauce και ντιπ,για το Χριστουγεννιατικο τραπεζι! Αποτελούν την πιο εύκολη και γευστική πρόταση μεχρι να ξεκινησει το φαγοποτι![...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΤο κλασσικότερο των ελληνικών πιάτων γεμίζει με γεύση την Κυριακή μας και μαζεύει την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι από τα[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΜια πολύ εύκολη και γρήγορη αλμυρή τάρτα . Χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας για να αποφύγουμε τη φασαρία, ή αν θέλουμε μπορούμε να ανοίξουμε δικό μας . Με αυτά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ταξίδι όμως στην Μάνη, όπως ήταν φυσικό, είχε και τα γευστικά του δώρα. Η κουζίνα της Μάνης στηρίζεται στην τοπική της παραγωγή (αν και σήμερα υπάρχουν και[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤο αποκριάτικο έδεσμα της Μεσσαράς Η Μεσσαρά είναι η μεγαλύτερη πεδιάδα της Κρήτης, στα νοτιοδυτικά του νομού Ηρακλείου. Τόπος πλούσιος και παραγωγικός με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑυτή η κολοκυθόπιτα με πατάτες και χλωρή μυζήθρα είναι χαρακτηριστικό πιάτο της χανιώτικης κουζίνας, που αγαπά να παρουσιάζει σε πίτες με φύλλο, πάντα με τη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌταν οι ξένοι σκέφτονται ελληνικό φαγητό, στο μυαλό τους έρχεται κατευθείαν το σουβλάκι, το τζατζίκι, ο γύρος κι η σπανακόπιτα. Με το που πάτησα το πόδι μου[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΗ μαμά μου είναι αυτή που ευθύνεται για την αγάπη που έχω στα τυριά. Όταν ήμουν μικρή, με έπαιρνε μαζί της όταν πήγαινε για ψώνια στο ντελικατέσσεν της[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα βιβλίο με ρουμελιώτικες συνταγές έφτασε πρόσφατα στα χέρια μου μέσω αγαπημένου μου προσώπου που ξέρει τη μανία μου , με ιδιόχειρη αφιέρωση μιας από τις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΘα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εναλλακτικός μουσακάς,αλλά ο τίτλος που δόθηκε σε αυτό το φαγητό είναι ο καταλληλότερος..... Ας δούμε τα υλικά............[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΗ προσπάθειά μας για τη γνωριμία μας με τις Ελληνικές Παραδοσιακές νοστιμιές, συνεχίζεται και σ' αυτή τη δημοσίευσή μας. Αυτή τη φορά η περιοχή είναι[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΥλικά 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες 1 κ.γ ζάχαρη 1 κούπα ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 3 μέτρια κρεμμυδια 2 κ.σ μυζήθρα 1 πακέτο κριθαράκι 4κ.σ. πελτές[...]
Πηγή: mommy-yammy.blogspot.grΤο οσομπούκο είναι φέτα από το βοδινό κότσι, με κόκαλο στη μέση. Μαγειρεύεται πολύ συχνά στην Ιταλία και ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι με ζωμό κρέατος και[...]
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΤις προάλλες η Δήμητρα με φίλεψε με γίδα από το χωριό. Εγώ με γίδα δεν έχω πολλές επαφές, σπάνια να σφάξει κανείς μεγάλο ζώο (σε ηλικία) στο χωριό μου. Αν δεν[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.gr03/11/2019 by Greekouzina Leave a Comment Κοντοσούβλι αρνίσιο Ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας[...]
Πηγή: greekouzina.gr2 μεγάλα ψαρονέφρια αλάτι πιπέρι 8 λιαστές ντομάτες 300 γρ. μυζήθρα Κεφαλλονιάς λίγο φρέσκο θυμάρι λίγο ελαιόλαδο 1 φλ. λευκό κρασί 1 φλ. ζωμός κότας 2 κ.σ.[...]
Πηγή: argiro.grΣε πολλές περιοχές της χώρας συνηθίζεται την Πρωτομαγιά να σουβλίζονται αρνάκια ή κατσικάκια όπως γίνεται και την μέρα της Λαμπρής. Προφανώς συνδέονται τα δύο[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤο Κυριακάτικο φαγητό στο σπίτι, τουλάχιστον στο δικό μας, είναι σχεδόν θεσμός να είναι ένα χορταστικό comfort food, ειδικά όταν ο καιρός μας τα χαλάει λίγο...[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΑφού έπλυνα καλά το κατσικάκι (ένα μπούτι κομμένο σε κομμάτια) και το πασπάλισα με λίγο χοντρό αλάτι ανθό και αρκετό χοντροσπασμένο πράσινο πιπέρι και από τις[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.grΈνας μοναδικός συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει. Συνταγή : Κώστας Τσίγκας Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 2 ώρες[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr