Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 43 συνταγές
Υλικά για 4- 6 άτομα 1 κόκορας 1 ½ – 2 κιλά περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά κόκορας ή κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής: 1 γύρω στο 1½ - 2 κιλά κομμένα σε μερίδες κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο: 4 σκελίδες, κομμένες σε λεπτά[...]
Πηγή: icookgreek.comΈνα υπέροχο Κερκυραϊκό φαγητό που μας πάει πίσω πολλά χρόνια. Ένα πιάτο που το γεύτηκα όσες φορές πήγα στο αγαπημένο μου νησί και που δεν υπήρξε φορά να μην το[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grPin It Από μια φοιτήτρια της Κέρκυρας!!! Δεν ξέρω αν είναι η αυθεντική σίγουρα όμως είναι πεντανόστιμη!!!! Υλικά 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες ή κόκορα 1 φλιτζάνι[...]
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.grγια τον κόκορα 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες (2 ½ κιλά ή 8 μερίδες περίπου) 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 3 κ.σ. πελτές ντομάτας ½ φλιτζ.[...]
Πηγή: cooklos.grυλικά 1 κιλό μοσχάρι μπούτι ½ κιλό μακαρόνια ½ κιλό ντομάτες ώριμες 3-4 κρεμμύδια 3-5 σκελίδες σκόρδο 300gr κεφαλογραβιέρα 1 φύλλο δάφνης Διάφορα μπαχαρικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕίναι ίσως το πιο γνωστό πιάτο της Κέρκυρας. Παστιτσάδα με μοσχαρίσιο κρέας και τόσα μυρωδικά που θα σε... πάρει από τη μύτη. Μπορείς να το κάνεις και με[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Παραδοσιακό φαγητό που έφτιαχναν οι νοικοκυρές όταν ήθελαν να τιμήσουν κάποιον επισκέπτη ή κάποιο πρόσωπο. Νόστιμο, πολύ[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.gr(συνταγή από τη Φολέγανδρο) ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. ματσάτα (ή μακαρόνια για παστίτσιο) 1 κόκκορας 4 σκ. σκόρδο 3 μέτρια κρεμμύδια 1 κουτί χυμός τομάτας 100 γρ.[...]
Πηγή: syntages-spitikes.blogspot.grΥλικά ( 4 άτομα) 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Κέρκυρας 1 κουταλιά ελαιόλαδο 500 γρ μοσχάρι από μπούτι κομμένο σε κομμάτια Αλάτι – Πιπέρι 2 ξερά[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΗ παστιτσάδα και το σοφρίτο είναι από τα πιο γνωστά παραδοσιακά φαγητά της Κέρκυρας. Είναι και τα δύο πεντανόστιμα, εξ άλλου η Κερκυραϊκή κουζίνα έχει να μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚόκορας με χειροποίητες χυλοπίτες Υλικά: Ένα κόκορα ντόπιο Ένα ποτήρι λάδι Δύο ώριμες τριμμένες ντομάτες Ένα ξερό κρεμμύδι Αλάτι-πιπέρι-λίγη κανέλα[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΣτα μέρη της καταγωγής μου τα παλιά τα χρόνια, αλλά και σήμερα το φαγητό για τα Χριστούγεννα ήταν το Χοιρινό και ο Κόκκορας Κρασάτος. Δηλαδή σε τούτη την[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΠριν αρκετό καιρό κάπου είχα διαβάσει για τα είδη ζυμαρικών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το κείμενο το αντέγραψα αλλά δεν αντέγραψα το link.Ο συντάκτης του[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΘα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελένη και τη Marilise για την τιμή που μου έκαναν να μου χαρίσουν αυτό το όμορφο βραβειάκι που με τη σειρά μου το δίνω σε όποιον[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΚόκκορας κρασάτος σε μία ευχάριστη παραλλαγή (δική μου). Σερβίρεται με παστιτσάδα,με χυλοπίττες ή τηγανιτές πατάτες και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑγαπητοί Bostanistas, εραστές της ποιότητας και δημιουργοί της γεύσης, σας στέλνω τη συνταγή της κερκυραϊκής παστιτσάδας, όπως την έκαναν οι πολύ παλιές[...]
Πηγή: bostanistas.gr