Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 25 συνταγές
Η τελευταία φορά που θυμάμαι να έχω βγει Τσικνοπέμπτη για φαγητό, ήταν όταν ήμουν έγκυος στον μικρό μου γιο, δηλαδή πριν από 20 χρόνια. Μετά την απίστευτη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌπου Βαγγελίτσα, η μανούλα μου! Τους περίφημους ντολμάδες της, μας τους μαγείρεψε κάποια μέρα και τους απολαύσαμε με την Έλενα, την Μαρία και την Μέτη. Τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο χοιρινό μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους, είναι ένα κρέας που συνηθίζεται πολύ στο τραπέζι των Χριστουγέννων. Η συνταγή που θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα από τα πιο αγαπημένα μου αλλαντικά, είναι το απάκι. Εξαιρετικής γεύσης προϊόν, παράγεται στην Κρήτη, από πολύ παλιά. Από τα Βυζαντινά χρόνια. Είναι μαλακό[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑλμυρές καρδούλες για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου;; Γιατί όχι;; Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνδέσει την γιορτή αυτή με τις γλυκές λιχουδιές. Εμείς όμως σας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜόλις ξεκινήσουν οι πρώτες φθινοπωρινές δροσούλες, αρχίζουν οι κουζίνες μας να μοσχοβολάνε από τις διάφορες μηλονοστιμιές που θα φτιάξουμε! Αν νομίζετε ότι[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπό τις πιο αγαπημένες μου εορτές είναι αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και των περισσότερων από εμάς βέβαια. Τις περιμένω πως και πως κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤις προάλλες με κάλεσε για φαγητό η φίλη μου η Ζουζούνα. Είχε ετοιμάσει ένα σωρό νοστιμιές, και την σπεσιαλιτέ της: μπούτι χοιρινό γεμιστό, σερβιρισμένο με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕύκολο και νόστιμο το σημερινό μας φαγάκι, με πλούσια γεύση! Όσοι πιστοί μακαρονάδες, προσέλθετε και απολαύστε το!! Θα χρειαστούμε: 1 πακέτο πένες 500 γρ 750[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων είθισται εκτός από την γαλοπούλα, να υπάρχει και κάποιο χοιρινό ή φρικασέ. Κάθε χρόνο φτιάχνω και κάτι διαφορετικό, αν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο σταμναγκάθι είναι ένα είδος ραδικιού, που φύεται σε δυσπρόσιτες περιοχές της Κρήτης. Η συγκομιδή του είναι επίπονη και πολλές φορές επικίνδυνη, γι αυτό και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟ καλός μου, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο σταμναγκάθι. Προ ημερών πέτυχε στην αγορά φρέσκο και δροσερό σταμναγκάθι, και δεν μπόρεσε ν΄ αντισταθεί. Όταν μου[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠου θα τσικνίσετε σήμερα?? Εμείς φέτος με τέτοιο κρύο, πολύ το σκεφτόμαστε να ανάψουμε κάρβουνα!! Το πιο και πιθανόν είναι ότι θα κάνω ένα ψητό με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζεύει γύρω του την οικογένεια αλλά και τους φίλους μας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν μαζί πρόσωπα αγαπημένα και παρέα να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜοσχοβολιστό το φαγάκι μας, σήμερα!! Και μεθυσμένο! Γιατί μεθυσμένο; Μα επειδή περιέχει ουζάκι! Όχι!! Δεν έχω σκοπό να σας μεθύσω. Βέβαια αν εσείς θέλετε,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα από τα αγαπημένα φαγητά του μεγάλου μου γιου, είναι οι μελιτζάνες παπουτσάκια. Μετά λοιπόν από τόση κούραση που πέρασε με το διάβασμα είπα να του το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ φίλη του blog μας, η Mary , μας στέλνει την συνταγή της για γκιούλμπασι, η οποία όπως μας εξομολογείται κάνει θραύση όποτε την σερβίρει. Την συνταγή αυτή η[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο χοιρινό, είναι το κρέας που συνηθίζεται από πολλούς στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κάθε χρόνο, δίπλα στην γεμιστή γαλοπούλα ή το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤόσα καλά λόγια είχα ακούσει για την περίφημη τηγανιά του Άκη, που δεν υπήρχε περίπτωση να μην την φτιάξω. Όσοι την έφτιαξαν είχαν να πουν τα καλυτερότερα,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣε μια νόστιμη, τρυφερή και καλομαγειρεμένη μπριζολίτσα, δύσκολα κάποιος θα πει όχι. Αν μάλιστα έχει μαριναριστεί σε μια αρωματική μαρινάδα, θα μας δώσει[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟι προτάσεις μας αυτήν την εβδομάδα της Κρεατινής, θα αφορούν όπως καταλάβατε κρεατικά ως επί το πλείστον. Έτσι μετά τα υπέροχο γεμιστό ρολό κιμά που μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΔεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρυφερό και ζουμερό γίνεται το κότσι μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο. Τυλιγμένο μέσα σε λαδόκολλα με τυριά, πιπέρια και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤα πουλερικά ήταν ανέκαθεν οι πρωταγωνιστές στο τραπέζι των Χριστουγέννων. Καλοθρεμμένες κότες ή κοκόρια, πάπιες, χήνες και αργότερα γαλοπούλες γεμίζονταν με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr