Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Εδώ και πολύ καιρό θέλω να φτιάξω λαχανοντολμάδες, αλλά η μεγάλη πίεση χρόνου με κάνει να το αναβάλλω, γιατί όπως και να το κάνουμε,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ κινέζικη ευχή «γκουνγκ χέι φατ τσόι», που θα την ακούσουμε αρχές Φεβρουαρίου, συνήθως μεταφράζεται «ευτυχισμένος ο καινούργιος[...]
Πηγή: bostanistas.grΑκόμη κι εκείνοι που δεν είναι «των οσπρίων», δεν θα έλεγαν όχι σε ένα πιάτο καλομαγειρεμένους γίγαντες. Μάλιστα είναι από τα όσπρια που τρώγονται[...]
Πηγή: bostanistas.grΈγραψα τελευταία για την κρεμώδη χορτόσουπα με «ρίζες» που φτιάχνω τώρα, τον χειμώνα. Έχω κι άλλα να πω για τις ρίζες αυτές, με τις οποίες[...]
Πηγή: bostanistas.grΛοιπόν ναι, είμαι η γκρινιάρα των Χριστουγέννων, ή η πιο «ξενέρωτη» αν θέλετε, διότι απλά δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι από[...]
Πηγή: bostanistas.grH καλύτερη ώρα της φλάσκας μελιντζάνας. Δεν τολμώ να ονομάσω το σημερινό μας φαγητό χιουνκιάρ μπεγιεντί - ενώ περί αυτού πάνω-κάτω πρόκειται - , διότι σε ένα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο χοιρινό με σέλινο – στην ουσία με σελινόριζα - και σάλτσα αβγολέμονο ήταν ένα από τα συνηθισμένα κυριακάτικα χειμωνιάτικα φαγητά στο σπίτι μας.[...]
Πηγή: bostanistas.grΣε όλα τα σπίτια, ανάμεσα στα απομεινάρια της Λαμπρής κάθε χρόνο βρίσκεται αρκετό αρνάκι. Πιστή στη λογική «τίποτα δεν πάει χαμένο», σας προτείνω[...]
Πηγή: bostanistas.gr"Τι ανάποδος άνθρωπος που είσαι!" μού λεγαν ανέκαθεν οι οικείοι μου. Δεν θα τους διαψεύσω... όμως τι να κάνουμε; Έχω αρχίσει να νιώθω τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τριμμένο λάχανο "ζυμωμένο" με λεμόνι και λίγο αλάτι και στιμένο, για να μαραθεί, είναι η πιο αγαπημένη μου χειμωνιάτικη σαλάτα. Σχεδόν πάντα την[...]
Πηγή: bostanistas.grΠριν λίγο καιρό είχα επιχειρήσει να ψήσω στον φούρνο ένα κότσι μοσχαρίσιο που είχα βρει τυχαία (τυχαία, γιατί σπάνια πουλιούνται κότσια ολόκληρα από έλληνα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο λάχανο είναι το φυσικό σαπούνι για τον οργανισμό μας. Αυτή είναι μια από τις πολλές ιδιότητες που έχει, αλλά είναι η πιο σημαντική. Το λάχανο, αφού περάσει[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τραπέζι να 'ναι πάντα γεμάτο από όσους γεμίζουν και την καρδιά σας! Κι η κουζίνα σας να 'ναι γεμάτη πάντα από «όλα τα καλά». Ευχές και[...]
Πηγή: bostanistas.grΈλαβα παράπονα όταν έγραψα για τη γεμιστή κολοκύθα, ότι αναφέρθηκα περαστικά στις συνοδευτικές πατάτες του φούρνου χωρίς να δώσω οδηγίες. Πολλές φορές[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πρασοτηγανιά είναι ένα απο τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα γρήγορα φαγάκια. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια εμπλουτισμένη παραλλαγή της, με χωριάτικο λουκάνικο.[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Το γκιούλμπασι είναι ενα πιάτο με αδιαμφισβήτητες καταβολές εξ Ανατολών... Στα τουρκικά, Yilbaşı σημαίνει Πρωτοχρονιά, αλλά δεν ξέρω[...]
Πηγή: bostanistas.grΣήμερα μαγειρεύω ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια, τον χοιρινό λαιμό. Θα κάνω ένα ρολό που χάριν συντομίας το αποκαλώ "του μινιμαλισμού". Αυτό[...]
Πηγή: bostanistas.gr(smittenkittenorig / Flickr) Οι γιορτές συνεχίζονται και τα τραπέζια με συγγενείς και φίλους επίσης. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα εύκολο γιορτινό ή κυριακάτικο πιάτο,[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίμαι ένας τυραννόσαυρος που κάνει παρέα με τρικεράτοπες. Και για να μιλήσω με λόγια απλά: Είμαι κρεατοφάγος και σχεδόν οι μισοί φίλοι μου είναι χορτοφάγοι.[...]
Πηγή: bostanistas.gr