ζαμπονοτυροπιτα με σφολιατα ακης | κεικ καρυδας χωρις σιροπι | πορτοκαλοπιτα αργυρω χωρις φυλλο | αλαδωτο κεικ με μηλα | καταιφι πολιτικο | αυθεντικη σως καισαρα | χοιρινο συκωτι τηγανιτο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις μπισκοτο μανιταρι

Βρέθηκαν 27 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Ο εργένης στην κουζίνα:  πρωινό για δύο

Με δυο - τρία αυγά μάτια ή μια απλή ομελέτα και μπόλικο ψωμί ο εργένης συνήθως καλύπτει την πρωινή πείνα του. Όταν όμως η καινούργια μέρα δεν τον βρίσκει[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Ποντιακά II:  Μαντί

Παίρνω ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι φύλλο. («Μήπως δεν έπρεπε να επενδύσω τόσα πολλά σ’ αυτή την ιστορία;»). Βάζω μισή κουταλιά κιμά και το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ντολμάδες για το καλό του χρόνου

Ακόμα ψάχνω να δω αν η εμμονή μου να διπλώνω κάθε χρόνο καμιά εκατοστή λαχανοντολμάδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν απλά μια δική μας συνήθεια ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κυνήγι γιορτινό III: πιτσούνια με τα[...]

Στο γιορταστικό τραπέζι θα συνοδέψτε το κυνήγι με χρωματιστό πουρέ από φασολάκια, καρότο ή κολοκύθα, με γευστικό μαύρο ρύζι ή με το κλασικό Gratin Dauphinois[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Θερμαντικός κιμάς για όλα

Είναι η χαρά του πρωτόπειρου, φοβισμένου μάγειρα και η πρώτη λύση όταν λαχαταρήσεις φαγητό κρεάτινο, χορταστικό για αρκετούς αλλά δεν προβλέπονται πολλά[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αλεξανδρινός μεζές: κιμαδοπιτάκια φουρνιστά

Την αλεξανδρινή καταγωγή μου δεν την μνημονεύω συχνά. Μόνο όταν μπαίνω στην κουζίνα και, τηλεφωνώντας σε μαμά και γιαγιά, προσθαθώ να θυμηθώ πώς φτιάχνεται το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πέντε αστέρια: όλα μας τα κεφτεδάκια

Όλοι θα τσιμπήσουν έναν ακόμη. Ή δύο. Ή τρεις και τέσσερις και πάει τρώγοντας. Δεν θα με αναγνώριζα αν, όπως σε κάθε μας τραπέζωμα, από μποστά μου περνούσαν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαντί: ψυχοθεραπεία μέσω Πόντου

Παίρνω ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι φύλλο. («Μήπως δεν έπρεπε να επενδύσω τόσα πολλά σ’ αυτή την ιστορία;»). Βάζω μισή κουταλιά κιμά και το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Διπλώνουν τα φύλλα, να διπλώσουν κι οι χαρές

Ακόμα ψάχνω να δω αν η εμμονή μου να διπλώνω κάθε χρόνο καμιά εκατοστή λαχανοντολμάδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, ήταν απλά μια δική μας συνήθεια ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κεφτέδες ανατολίτικοι, καπνιστοί

Kofta, kefteh, kefta ή kebab - όποια κι αν είναι η ακριβής ονομασία και οι παραλλαγές τους ανά περιοχή, κοινό σημείο για τους ανατολίτικους κεφτέδες παραμένει[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καυτή πατάτα

Έφτασε σε ελληνική ηλικία δύο αιώνων¹ και παραμένει ο γευστικότερος και ο πιο μαγειρεμένος βολβός. Φθηνή και εύκολη να μαγειρευτεί, η πατάτα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Φτιάχνω μόνος μου γιαούρτι

Από τις πλέον ευκολοχώνευτες και ευεργετικές τροφές και πρώτης τάξεως μαγειρικό υλικό. Ιδανικό για μαρινάδες κρέατος, ως βάση για σαλάτες αλλά και έξοχο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Νοστιμιά και αψάδα: μπιφτέκια λιβανέζικα

Οι εθνικές κουζίνες στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο χρησιμοποιούν τα ίδια περίπου υλικά: εποχικά λαχανικά, κάποιου είδους πάστα (κουσκούς, μακαρόνια,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το δικό μου βήμα στην παράδοση

Όταν έγραφα τη συνταγή για το πηλιορείτικο σπετζοφάι , ρώτησα τη Ντέμη, εξαιρετική νοικοκυρά γέννημα, θρέμμα της Τσαγκαράδας, αν αυτή βάζει πατάτα στο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ο εργένης φτιάχνει κολατσιό

Λίγοι, ή μάλλον ελάχιστοι, εργένηδες ανήκουν στη - ζηλευτή είναι η αλήθεια - κατηγορία ανδρών που τις ώρες της πείνας θα αρκεστούν σε λιτές λύσεις, όπως[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπουφές με τα νόστιμα της εποχής

Ένας απλός γιορτινός μπουφές που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ακριβά υλικά. Το τραπέζι τούτο αξιοποιεί τα πλούσια σε γεύση εποχιακά εδώδιμα, την κολοκύθα,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχταριστό μου γιαουρτλού

Φαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αρνάκι ή κατσικάκι της αποκριάς, με σταμναγκάθι

Το τραπέζι της Αποκριάς (ή Αποκράς στην κρητική ντοπιολαλιά) περιλαμβάνει μερικά από τα πιο ανθυγιεινά κρητικά εδέσματα. Τυριά, μακαρόνια και πιλάφια με[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Δεκαπενταύγουστος: γιορτή στο πιάτο

Διπλή χαρά, νομίζω, έχουν τα καλοκαιρινά τραπέζια. Πρώτα πρώτα τα χρώματα: όλα ευφορικά και αισιόδοξα, ντομάτες στην καλύτερη ώρα τους, κολοκυθάκια[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy