σπετσοφαι | μυδια σαγανακι ακης | σπαλα χοιρινη στην κατσαρολα | φλογερες αμυγδαλου βεφα | caesar salad συνταγη αργυρω | νηστισιμη μπεσαμελ αργυρω | παναρισμα σνιτσελ χοιρινο | καναπεδακια συνταγή
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις σουσαμι μπροκολα

Βρέθηκαν 51 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Μακαρόνια μικιμάους

Αν κάναμε μια ψηφοφορία για το πιο αγαπητό «φαγητό της θαλπωρής» (comfort food) ή την πιο αγαπημένη γουρουνιά, αν θέλετε, είμαι βέβαιη ότι σε μια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Βουνά από κεφτεδάκια

Όταν έρχεται η κουβέντα στο αγαπημένο μας φαγητό, αυτό που μας ζεσταίνει την καρδιά, πάντα έρχονται στο νου μου τα κεφτεδάκια. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Φτωχικό και πεντανόστιμο

"Arancini" είναι τα μικρά πορτοκάλια στα ιταλικά και η σημερινή συνταγή - που καμιά σχέση δεν έχει με τα φρούτα πορτοκάλια - είναι κλασικό[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πιο μυρωδάτα, πιο καυτερά!

Τα μακρόστενα μπιφτέκια, που τα υιοθετήσαμε κι εμείς, μοιάζουν με λουκάνικο περασμένο σε σουβλάκι και γίνονται στις αραβικές χώρες με παχύ κιμά από αρνί ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Νοστιμιά και αψάδα: μπιφτέκια λιβανέζικα

Οι εθνικές κουζίνες στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο χρησιμοποιούν τα ίδια περίπου υλικά: εποχικά λαχανικά, κάποιου είδους πάστα (κουσκούς, μακαρόνια,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Για χορτοφάγους και καλοφαγάδες

Η έκφραση «Quel pasticcio» σημαίνει «τι δυσάρεστο μπέρδεμα» στα ιταλικά. Ο όρος pasticcio χρησιμοποιείται κυρίως στη μουσική για έργα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το δικό μου βήμα στην παράδοση

Όταν έγραφα τη συνταγή για το πηλιορείτικο σπετζοφάι , ρώτησα τη Ντέμη, εξαιρετική νοικοκυρά γέννημα, θρέμμα της Τσαγκαράδας, αν αυτή βάζει πατάτα στο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πικάντικα σουτζουκάκια στη σχάρα

Τα έχουμε λατρέψει τα ψητά σουτζουκάκια. Τα έχουμε φάει σε χίλιες δυο παραλλαγές. Με ή χωρίς σκόρδο, αφράτα ή σφικτά, και εμείς εδώ σας δίνουμε την αυθεντική[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ρόδι: σύμβολα, ταξίδια, μυστικά

Έξω ξημερώνει. Καθισμένη στην άκρη του κρεβατιού, κρατάω το κεφάλι μου με τα δυο μου χέρια και τα μάτια μου κλειστά. Σαν να προσπαθώ να κρατηθώ από αυτό το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αλαντικά με ιστορία: σαλάμι και νούμπουλο

Τα χοιροσφάγια έχουν τις ρίζες τους στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχαν χαρακτήρα ειδωλολατρικό, που όμως έγινε αποδεκτός από την ορθοδοξία.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κυδώνια ανατολίτικα, χορταστικά

Για πρώτη χρονιά φέτος η κυδωνιά μας έχει καρπούς! Δεν είναι εντυπωσιακά σε όψη τα πέντε κυδώνια μας, όπως του γείτονά μας, του Στάθη, αλλά ελπίζω να είναι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το ρεβεγιόν του εργένη: μεζεδάκια από κρέας

Αφού γνώρισε και σιγά - σιγά ανακαλύπτει τον μυστηριώδη και γοητευτικό κόσμο της μαγειρικής, ο εργένης αποφάσισε να μοιραστεί τα επιτεύγματά του με φίλους και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γιορτινά: η γαλοπούλα και οι παραλλαγές της

Γαλοπούλα σε διάφορες εκδοχές, που ελπίζω πως θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα κλασικό τραπέζι με κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Η προετοιμασία του[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχταριστό μου γιαουρτλού

Φαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σεφταλιές για μερακλήδες

Με καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ρολό με κιμά στην κατσαρόλα και ας κρατήσουν οι[...]

(smittenkittenorig / Flickr) Οι γιορτές συνεχίζονται και τα τραπέζια με συγγενείς και φίλους επίσης. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα εύκολο γιορτινό ή κυριακάτικο πιάτο,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κρεατόπιτα για ώρα ανάγκης

Πριν λίγο καιρό είχα επιχειρήσει να ψήσω στον φούρνο ένα κότσι μοσχαρίσιο που είχα βρει τυχαία (τυχαία, γιατί σπάνια πουλιούνται κότσια ολόκληρα από έλληνα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουτζουκάκια συννεφένια, συνταγή απαράλλακτη

Είναι και κάτι φαγητά που σχεδόν όλοι λατρεύουν - για να μη πω όλοι! Τα σουτζουκάκια είναι ένα από αυτά και εμείς στο σπίτι μας έχουμε συνταγή από τις παλιές[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχανοντολμάδες θες; Πίτα θα σου φτιάξω!

[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Εδώ και πολύ καιρό θέλω να φτιάξω λαχανοντολμάδες, αλλά η μεγάλη πίεση χρόνου με κάνει να το αναβάλλω, γιατί όπως και να το κάνουμε,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπιφτέκια με καρύδια και κόκκινο λάχανο

Τα λες και μπέργκερ. Είναι φαγητό χειμωνιάτικο, με λεπτή γεύση, που την δίνει το κόκκινο, γλυκόξινο και πικάντικο λάχανο. Αλλά και τα καραμελωμένα κρεμμύδια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αρμένικα σεμσέκ, τα μερακλίδικα

Πρόκειται για μία από τις νοστιμότερες εθνικές κουζίνες και αυτό αποδεικνύεται ακόμα και από τις απλούστερες των συνταγών της. Η αρμένικη μαρμίτα έχει[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy