Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 83 συνταγές
Μιας και κάποιοι φίλοι μας έχουν ήδη ξεκινήσει την νηστεία των Χριστουγέννων, μαγειρέψαμε σήμερα ένα πολύ νόστιμο λαδερό φαγάκι. Αυτήν την εποχή, αλλά και όλο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠοιο είναι το πρώτο φαγάκι που θα σας ερχόταν στο μυαλό, αν σας ρωτούσαν τι θα θέλατε να φάτε μια κρύα, χειμωνιάτικη ημέρα;; Εγώ θα απαντούσα χωρίς δεύτερη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ φριτάτα (frittata στα ιταλικά) είναι ένα πιάτο που σαν βάση έχει αυγά, και που μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με ένα σωρό υλικά που μας βρίσκονται στο σπίτι,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα από τα ελληνικά προϊόντα που μου αρέσουν ιδιαίτερα, είναι η καπνιστή πέστροφα από την περιοχή των Σερρών. Με ωραίο ανοιχτό σωμόν χρώμα και κρουστή σάρκα.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚαλτσόνε είναι η πίτσα …. έκπληξη!! Μια νόστιμη σκεπαστή πίτσα δηλαδή, που μέσα της κρύβει τα αγαπημένα μας υλικά. Παρακάτω θα σας δώσω διάφορες ιδέες[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤα αμπελοφάσουλα είναι τα αγαπημένα φρέσκα φασολάκια της οικογένειας. Όταν είναι στην εποχή τους, φροντίζω να τα προμηθεύομαι συχνά και τα μαγειρεύω με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤον χειμώνα με το κρύο, οι σαλατούλες μας δικαιούνται να μην είναι και τόσο … light. Η σαλάτα που θα συνοδεύσει τα όσπρια ή τα λαδερά μας, φροντίζω να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι δεν είμαι από τα άτομα που θα αφορίσουν οτιδήποτε ετοιματζίδικο και αγοραστό. Δεν φτιάχνω τραχανά και χυλοπίτες, τα αγοράζω[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠείτε μου τώρα αλήθεια, αυτό το φαγάκι δεν σας θυμίζει μαμά?? Για μένα ήταν από τα λατρεμένα πιάτα, όσο ακόμα έμενα στο πατρικό μου με τους γονείς μου! Ένα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπό χθες έχουμε μπει στην Κρεατινή εβδομάδα, όπου συνηθίζεται να τρώμε κρέας όλες τις μέρες. Η Πέμπτη αυτής της εβδομάδας είναι η γνωστή Τσικνοπέμπτη με τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζεύει γύρω του την οικογένεια αλλά και τους φίλους μας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν μαζί πρόσωπα αγαπημένα και παρέα να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο ρολό κιμά μπορούμε να το γεμίσουμε με διάφορα. Αυγά βραστά, καροτάκια ή άλλα λαχανικά, τυριά διάφορα ….φαντασία και όρεξη να’ χουμε. Καιρό[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΘυμάστε τα τεμπέλικα γεμιστά μου?? Όπου αντί να κάθομαι να γεμίζω ντοματοπιπεριές, τα πέταξα όλα μέσα στην κατσαρόλα, γέμιση και ντοματοπιπεριές, και προέκυψε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΞέρετε πόσο δύσκολα είναι τα πιτσιρίκια όταν πρόκειται να δοκιμάσουν λαχανικά!! Η κόρη μου τουλάχιστον ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, των[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο χοιρινό, είναι το κρέας που συνηθίζεται από πολλούς στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κάθε χρόνο, δίπλα στην γεμιστή γαλοπούλα ή το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤην εβδομάδα των Φώτων την πέρασα στα πάτρια, στο χωριατοσπιτάκι μου. Επέστρεψα στην Αθήνα με 30 μαρούλια!!!! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε, ούτε ένα ούτε δύο,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕντάξει, όλες ξέρετε αυτό το φαγάκι και όλες λίγο πολύ το έχετε μαγειρέψει, προσθέτοντας η κάθε μία την δικιά της πινελιά. Όμως επειδή όσοι έχουν δοκιμάσει τις[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣας αρέσει το αρνάκι στον φούρνο; Στους περισσότερους αρέσει! Σήμερα σας έχω ένα ωραίο μπουτάκι αρνίσιο, αλλά όχι το συνηθισμένο αρνάκι με πατάτες που ξέρουμε![...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο καλοκαίρι, δεν μας φέρνει μόνο ήλιο, θάλασσα, μπανάκια και βουτιές. Φέρνει μαζί του και ωραία λαχανικά για να φτιάξουμε νόστιμα φαγάκια. Ένα από αυτά τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο φαγάκι αυτό το έμαθα από την πεθερούλα μου, που το έμαθε από την Σμυρνιά δικιά της πεθερά. Δεν ξέρω την καταγωγή του, ξέρω όμως πως είναι το αγαπημένο μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο φαγάκι αυτό το έχω συνδυάσει με Σαββατιάτικα μεσημέρια, τότε που μπορούμε να βρεθούμε όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι και να το απολαύσουμε. Τρυφερά[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι. Στην Κάρπαθο το ονομάζουμε βυζάντι ή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚύμινο συνήθως βάζουμε στα σουτζουκάκια μας. Εγώ το βαλα στα κεφτεδάκια μου, και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε όλους ευχάριστα. Αρωμάτισα τους κεφτέδες μου με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣήμερα θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για μια αγαπημένη ταλαντούχα φίλη, την Στέλλα Σπανού . Η Στέλλα Σπανού είναι συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr