Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 67 συνταγές
Επιστροφή σήμερα σε παλιές καλές συνήθειες. Μιλούσαμε την προηγούμενη φορά για την προϊούσα αποστροφή μας προς τις λογής λογής ολόσωμες αιμάσσουσες τροφές.[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά Κουνέλι 1 κομμένο σε μερίδες Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Σκόρδο 5-6 σκελίδες Θυμάρι Μαϊντανός Μαντζουράνα Σέλινο Φύλλα δάφνης 3 φύλλα[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Μοσχάρι 1 κιλο κομμένο σε κύβους (μέρος κρέατος χτένι) Καρότα 3 καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες Μαϊντανό 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο Σέλινο 2[...]
Πηγή: chefoulis.grΚάποιο χειμωνιάτικο μεσημέρι, πριν αρκετά χρόνια, βρέθηκα σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης. Σταμάτησα στο καφενείο για να πάρω πληροφορίες. Στο βάθος της[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν υπάρχει όρος για την διαδικασία του μουλιάσματος της γλώσσας και των μάγουλων του μοσχαριού σε τρεχούμενο νερό πριν το μαγείρεμα. Το κάνουμε για να[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό την αυγή της ιστορίας, όταν οι άνθρωποι πρωτάρχισαν να μαγειρεύουν, επινόησαν τις σούπες. Βασική τροφή των φτωχών, οι χωριάτικες σούπες γίνονταν με ό,τι[...]
Πηγή: bostanistas.grΣήμερα βρίσκουμε φρέσκα αρωματικά όλο τον χρόνο, όμως δεν έχουν πάντα την ίδια μυρωδιά και γεύση. Παλιότερα οι νοικοκυρές έπρεπε να επινοήσουν τρόπους να[...]
Πηγή: bostanistas.grΥπάρχουν μερικά λαχανικά (ή ζαρζαβατικά στην περίπτωση αυτή) που αποκλείουν την κατάψυξη - πρώτο και καλύτερο οι μελιτζάνες. Κι όμως, έχω βρει έναν τρόπο να[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσες φορές μαγειρεύω ψάρι για την πολυαγαπημένη αδελφή μου, την τόσο στοργική και γνωστική Ελένη μας, μας παραχωρεί εκείνη, όχι με περιφρόνηση αλλά πάντως με[...]
Πηγή: bostanistas.grΜερικές φορές λαχταράω εκείνες τις εποχές που μαγείρευα χωρίς να μετράω τον χρόνο, όχι γιατί δεν υπολόγιζα πόση ώρα ήθελε να ψηθεί το φαγητό μου, αλλά γιατί[...]
Πηγή: bostanistas.grΗταν οκτώμιση περίπου το πρωί. Το χειμωνιάτικο τοπίο στον Παρνασσό θύμιζε Highlands. Η ομίχλη έφτανε μέχρι κάτω και κοιτώντας στον ορίζοντα έβλεπες πάνω από[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρόλο που στο σπίτι μου ο λαγός θεωρείτο βασιλικό φαγητό και όποτε μας δινόταν η ευκαιρία να τον μαγειρέψουμε σαλμί ή στουφάτο το θεωρούσαμε σπουδαίο[...]
Πηγή: bostanistas.grΝουά μέ φασολάκια Χρόνος: 30-40 λεπτά Υλικά 1 νουά περίπου 1 κιλό 3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο ½[...]
Πηγή: greekouzina.grΞινούτσικο, ξινούτσικο! Κλασσικό αγαπημένο φαγάκι, μου θυμίζει πολύ την μαμά μου, ένα πιάτο που παίρνει την θέση του στο καθημερινό τραπέζι αλλά σερβίρεται[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΥλικά 1 κιλό κρέας από γίδα κομμενο μεριδες 2 μεγαλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 πατάτες κομμένες σε κύβους 2 μικρα κολοκυθια[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΥλικά λουκάνικα: 1 κιλό χοιρινά λευκό κρασί: 1 ποτήρι φινόκιο: 1 κομμένο σε λεπτές ροδέλες σέλινο: 1 κλωνάρι (μόνο τα φύλλα) πράσο: 1 κομμένο σε λεπτές[...]
Πηγή: icookgreek.comΠριν λίγο καιρό είχα επιχειρήσει να ψήσω στον φούρνο ένα κότσι μοσχαρίσιο που είχα βρει τυχαία (τυχαία, γιατί σπάνια πουλιούνται κότσια ολόκληρα από έλληνα[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά: 2 φιλέτα ψαρονέφρι σουσάμι κύμινο τζίντζερ μαϊντανό άνηθο σέλινο ελαιόλαδο Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το κύμινο, το[...]
Πηγή: nosyparker-mageiremata.blogspot.grΕνα μαμαδίστικο πιάτο με γευστικό ζουμάκι για βουτιές! Υλικά για 4 άτομα: 1 άσπρο λάχανο μικρού μεγέθους κομμένο σε κομμάτια 2 κούπες ρύζι καρολίνα 1 ξερό[...]
Πηγή: fetoula.blogspot.grΥλικά Κουνέλι ή λαγός 1 τεμ. Κρεμμυδάκια φρέσκα 500 γρ. Μαρούλια φρέσκα 2 τεμ. Άνιθο 1 ματσάκι Μαϊντανός 1 ματσάκι Σέλινο 1 κλωνάρι Αλάτι-πιπέρι Ελαιόλαδο 1/2[...]
Πηγή: chefoulis.gr