Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 96 συνταγές
Η Αίγινά μας είναι νησί. Την βρέχει από παντού η θάλασσα κι έχει έτσι πολλά όμορφα ακρογιάλια. Αμμουδερές παραλίες και μικρούς βραχώδεις κόλπους με διάφανα[...]
Πηγή: bostanistas.grΝα 'ναι καλά όλοι οι φίλοι και συγγενείς που μένουν σε επαρχία και κάθε φορά που μας επισκέπτονται μας φέρνουν το κάτι τις μας, γιατί οι καιροί που ζούμε έχουν[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΚαι όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις έτσι στα γρήγορα…που ξεσπάς; Και το κυριότερο, πως ξεμπερδεύεις με τους «δύσκολους» της παρέας; Μια είναι[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΈνα κυριακάτικο πιάτο εποχής! Αν η μακαρονάδα της προηγούμενης ανάρτησης είναι ένα πρόχειρο καθημερινό πιάτο, η σημερινή είναι μια από τις καλύτερες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 1 κιλό μοσχάρι ελιά 2 φλ. ντομάτα τριμμένη ή 1 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή 300 γρ. χυμός ντομάτας 1/2 φλ. βούτυρο 1/2 ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. αλεύρι από σιτάρι (κατά προτίμηση κίτρινο) 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι γάλα ή νερό, όσο πάρει για το σερβίρισμα: φρέσκο βούτυρο και τριμμένη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑν και οι περισσότερες συνταγές μου αφορούν σε κοτόπουλο, γιατί το λατρεύω, σκέφτηκα ότι, για να μην γίνω το blog του κοτόπουλου :), καλό θα ήταν σήμερα να[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤο σπασμένο στάρι (σιτάρι) , ο χόντρος όπως το λέμε στην Κρήτη, είναι βασικό συστατικό πολλών παραδοσιακών μας φαγητών. Μάλιστα, παλιότερα χρησιμοποιούνταν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΘέλω να κλείσω τη χρονιά χαμογελώντας! Φέτος ειδικά, από καθαρή επιθυμία και άποψη, κι όχι γιατί τα βλέπω όλα ρόδινα, εννοείται, κάθε άλλο. Μπορείτε να το[...]
Πηγή: pandespani.comΠριν αρκετό καιρό κάπου είχα διαβάσει για τα είδη ζυμαρικών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το κείμενο το αντέγραψα αλλά δεν αντέγραψα το link.Ο συντάκτης του[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΔύο ώρες μόλις από την Αθήνα, ανάμεσα σε τέσσερα βουνά, με τις γαλότσες μας να πατάνε μαλακά πάνω σε εφηβικά αγριοράδικα και πρασινομαβιούς ζοχούς, τον ήλιο[...]
Πηγή: pandespani.com400 γρ. πλιγούρι 1 μπολ ψημένο κρέας. 2 σφιχτές ντομάτες 1 καρότο ½ κολοκυθάκι ½ κόκκινη πιπεριά ½ πράσινη πιπεριά κέρατο 1 κρεμμύδι ½ κουταλάκι κάρυ ½[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΓια 6 άτομα Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά κατσίκι Διαφημίσεις 1½ κιλό κατσικίσιο μπούτι 2 μαρούλια 1½ κιλό φρέσκα[...]
Πηγή: toarkoudi.grΜε ζωμό από χωριάτικη κότα! Οι κρεατόσουπες , οι σούπες γενικότερα, είναι αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό. Ειδικά η σούπα με κρέας είναι το εορταστικό πρώτο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚάποτε συζητούσα με μία θεία μου για ένα πασχαλιάτικο τραπέζι που θα έκανα και που λόγω καιρού δεν θα μπορούσαμε να ψήσουμε έξω. Τότε μου έδωσε αυτή τη[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠροσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά γαλοπούλα | μήλο | κατσικίσιο τυρί Διαφημίσεις Για την Μαρινάτα: 1 φλιτζάνι χυμό μήλου ¼[...]
Πηγή: toarkoudi.grΥΛΙΚΑ Για το μαγειρευτό κουνέλι 600 γρ. Κουνέλι, τα πίσω πόδια 80 γρ. Ελαιόλαδο 150 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 25 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο 250 γρ. Ζωμός[...]
Πηγή: megatv.com/cookΤο γιουβέτσι είναι ίσως η επιτομή του Ελληνικού comfort food. Ένα φαγητό που κάνω συχνά, ορέγομαι συχνότερα και το σερβίρω σχεδόν πάντα όταν έχω καλεσμένους[...]
Πηγή: caruso.grΚαλά τα γλυκά δεν λέω ειδικά για μένα την γλυκατζού, αλλά είπα να καθήσω να σας γράψω πως φτιάχνουμε εμείς την γέμιση βασικά του κατσικιού και μετέπειτα της[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grKαλημέρα καλημέρα, αφού τελειώσαν και οι τελευταίες εορταστικές μέρες και φάγαμε μέχρι σκασμού, ήρθε η κρίσιμη ώρα της ζυγαριάς... Σε αυτό το έργο όλοι λίγο[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΦαγάκι καλομαγειρεμένο και νόστιμο, σκέτο λουκουμάκι. Ιδανικό για το Κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι. Φτιάξτε το και κάθε μέρα θα είναι σαν να είναι[...]
Πηγή: magiacook.grΗ κουζίνα του Καμερούν θεωρείται από τις πλουσιότερες της Αφρικής, κυρίως λόγω τοποθεσίας της χώρας αλλά και της γαλλικής επιρροής, αποτέλεσμα της οποίας[...]
Πηγή: bostanistas.gr