Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 35 συνταγές
Το πιο διάσημο αλλαντικό του κόσμου! Εφευρέθηκε από τους Σουμέριους από το 3.000 π.Χ. όμως και οι Αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πάρα πολύ καλά την νοστιμιά και[...]
Πηγή: greekmasa.grΚρύο και πάλι!!!! Σκοτεινιά από το πρωί ίσαμε το βράδυ! Πέντε η ώρα το απόγευμα και μοιάζει επτά!!! Η ψύχρα επέστρεψε και η βροχή παρούσα συνέχεια, από το πρωί[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΟ Νοέμβριος μας κτύπησε την πόρτα μαζί με τα πρώτα κρύα. Η αντίδραση μας; «Ανοίξαμε» και υποδεχθήκαμε τον νέο μήνα με ένα πιάτο παραδοσιακού ξινού[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια μας, τους Ρουμελιώτες, δεν υπάρχει άλλο φαγητό που να προσφέρει μεγαλύτερη θαλπωρή από ένα βαθύ πιάτο τραχανά βρασμένο με γάλα, λίγο βούτυρο και τριμμένη[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι κάποια φυτά, προορισμένα να παίζουν δευτερότριτους ρόλους στην κουζίνα. Θέλεις γιατί δεν έχουν κάποιο κραυγαλέο θέλγητρο, θέλεις γιατί τη μοίρα τους την[...]
Πηγή: bostanistas.grυλικά 2 φύλλα κουρού λίγο βούτυρο 2 ποτήρια ξυνόχοντρο 600ml νερό 300γρ ανθότυρο 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 200γρ απάκι σε κομματάκια 1 αυγά 2 ασπράδια αλάτι[...]
Πηγή: pepiskitchen.blogspot.grΕγώ και ο άντρας μου δεν είμαστε πλούσιοι. Έχουμε τις καλές και τις όχι τόσο καλές οικονομικές μας στιγμές. Κάπου ανάμεσα σε μερικές από αυτές τις κακές[...]
Πηγή: koritsimalama.blogspot.grΤην συνταγή μας έστειλε η EVIA WEB TV alfa omega Οι ματιές συνηθίζονται σε πολλά μέρη της Εύβοιας την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων όταν σφάξουν το[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑυτή την περίοδο του Ιουνίου είμαι συνήθως μόνος στην Τσαγκαράδα ή με τον γιο μου. Από τη μια η δουλειά στο ξενοδοχείο, από την άλλη τα κεράσια και τα βύσσινα[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι εθνικές κουζίνες στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο χρησιμοποιούν τα ίδια περίπου υλικά: εποχικά λαχανικά, κάποιου είδους πάστα (κουσκούς, μακαρόνια,[...]
Πηγή: bostanistas.grΠριν λίγο καιρό είχα επιχειρήσει να ψήσω στον φούρνο ένα κότσι μοσχαρίσιο που είχα βρει τυχαία (τυχαία, γιατί σπάνια πουλιούνται κότσια ολόκληρα από έλληνα[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια πρώτη χρονιά φέτος η κυδωνιά μας έχει καρπούς! Δεν είναι εντυπωσιακά σε όψη τα πέντε κυδώνια μας, όπως του γείτονά μας, του Στάθη, αλλά ελπίζω να είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρακαλώ, χρειάζομαι ένα διάλειμμα! Ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ανάμεσα σε ατελείωτα τραπεζώματα και άπειρες μαγειροώρες, θέλω να γευτώ κάτι που[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλησπέρα σας!! Σήμερα και αύριο θα κάνουμε μ ια εκδρομούλα στα ... "πάτρια εδάφη" του γαμπρού μου. Στο Μέτσοβο, όπου έχω πάει αρκετές φορές και κάθε φορά[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΟ τραχανάς είναι ένα υλικό που με μεγάλωσε, μιας και όταν ήμουν μικρή οι τραχανόσουπες στο σπίτι μου αλλά και στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς ήταν ένα[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ... ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=4769 Το φαγητό, πέρα από ανάγκη και για πολλούς[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΟι μέρες των διακοπών για άλλους τελείωσαν, για άλλους πλησιάζουν και για άλλους είναι σε εξέλιξη. Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, προτιμάμε και[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΣάββατο 3 Δεκεμβρίου. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η Σταυρούλα κάνει το ωραιότερο σάμαλι κι εμείς πρέπει να το ξαναγευτούμε μια που θα λήψει για μέρες, οι άλλοι[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΜία καταπληκτική ζύμη από την φίλη μου Γιάννα. Ιδανική για αλμυρά πιτάκια άξια να σταθούν σε επίσημο γεύμα αλλά και μπουφέ.Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΚαλώς ορίσατε στην πρώτη από τη σειρά δημοσιεύσεων "Back to Basics" ! Αφορμή για τις δημοσιεύσεις αυτές στάθηκε μιας φίλη αναγνώστρια, η οποία ζητούσε[...]
Πηγή: koritsimalama.blogspot.gr