Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 44 συνταγές
Ενας νόστιμος μεζές, που αξιοποιεί το απάκι. Τι χρειαζόμαστε: 250 γρ. απάκι σε μπουκίτσες (κυβάκια) 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια 1 πιπεριά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚατ’ αρχήν τι σημαίνει «ατσιβούρτσι» ή «αρτσιμπούρτσι»; Μεγάλη ιστορία, που ανάγεται στη βυζαντινή εποχή και έχει να κάνει με[...]
Πηγή: bostanistas.grΈνα από τα πιο αγαπημένα μου αλλαντικά, είναι το απάκι. Εξαιρετικής γεύσης προϊόν, παράγεται στην Κρήτη, από πολύ παλιά. Από τα Βυζαντινά χρόνια. Είναι μαλακό[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚαλοκαίριασε λοιπόν!!Κι εμείς βρήκαμε ευκαιρία να ξεκινήσουμε τα ταξιδάκια μας στην πανέμορφη και ηλιόλουστη Ελλάδα...έστω και νοερά,έστω και μέσα από την[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grυλικά 2 φύλλα κουρού λίγο βούτυρο 2 ποτήρια ξυνόχοντρο 600ml νερό 300γρ ανθότυρο 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο 200γρ απάκι σε κομματάκια 1 αυγά 2 ασπράδια αλάτι[...]
Πηγή: pepiskitchen.blogspot.grΜακαρονάδα με απάκι Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 15’, Κόστος: 5 € ΥΛΙΚΑ : 400 γρ. μακαρόνια 1 κρεμμύδι ξερό 2 καρότα 300 γρ.[...]
Πηγή: foodtrails.grΤο cassoulet είναι κάτι σαν την ισπανική παέγια! Ένα πιάτο που συγκεντρώνει πολλά είδη κρέατος (όχι βέβαια θαλασσινά) σε ένα πιάτο, με κυρίαρχο συστατικό[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΑπάκι ή καπνιστή μπριζόλα ή σύγλινο με μυρωδιές ! Λίγες οι βροχές φέτος στα μέρη μας κι ο κόσμος έχει απογοητευτεί . Φοβούνται πώς ούτε του χρόνου θα έχουμε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠικάντικα υλικά , εύκολη και γρήγορη λιχουδιά! Τα χριστουγεννιάτικα καλούδια έχουν από τώρα κατακλύσει την αγορά. Κι όπως η νηστεία έχει περιοριστεί πια για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια άλλη πρόταση για ρεβίθια νηστίσιμη κι όχι μόνο. Σήμερα εγώ έκανα τη νηστίσιμη έκδοση, θα σας προτείνω στο τέλος και την αρτύσιμη. Τα υλικά μου για 3 καλές[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΤο τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στην κουζίνα της Ταϋλάνδης που είχαμε προγραμματίσει γι' αυτήν την εβδομάδα δυστυχώς θα αναβληθεί λόγω "ανωτέρας[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΟδηγίες για την παρασκευή καπνιστού χοιρινού -απάκι- σύμφωνα με τις παραδόσεις της Κρήτης
300 - 350 γρ. απάκι (ξιδάτο και καπνιστό κρητικό αλλαντικό από χοιρινό κρέας), κομμένο σε λεπτά φετάκια 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι 4 κυπριακές πίτες (ή[...]
Πηγή: gastronomos.grΟι μέρες των διακοπών για άλλους τελείωσαν, για άλλους πλησιάζουν και για άλλους είναι σε εξέλιξη. Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, προτιμάμε και[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΜετά τα φαγοπότια των προηγούμενων εβδομάδων όλοι λίγο ή πολύ διανύουμε «εβδομάδα μειωμένων θερμίδων». Το σημερινό πιάτο είναι νόστιμο και κατά τη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο τραπέζι του μεσημεριού της Μεγάλης Αποκράς (Μεγάλη Αποκρά λέγαμε στην Κρήτη την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) είναι από τα πλουσιότερα της χρονιάς στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛοιπόν ναι, είμαι η γκρινιάρα των Χριστουγέννων, ή η πιο «ξενέρωτη» αν θέλετε, διότι απλά δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι από[...]
Πηγή: bostanistas.gr