Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 86 συνταγές
Αυτή ή συνταγή είναι δικής μου στιγμιαίας έμπνευσης και έχει μία πολύ γλυκιά ιστορία. Κάποια Χριστούγεννα, όταν σπούδαζα στην Αγγλία, ήμουν ολομόναχη. Οι[...]
Πηγή: greekmasa.grΠεσκέσι κυδώνια έφτασαν στο σπίτι. Όλα καλοδεχούμενα ό,τι μου δίνουν! Έτσι κι αυτά και αξιοποιήθηκαν όπως τους άξιζε. Άλλα έγιναν γλυκό κουταλιού , άλλα τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΓια το πιλάφι 1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι 1 κουτ σούπας βούτυρο 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο 1 φλιτζ τσαγιού αρακά 1 κόκκινη πιπεριά φρέσκια 3 κουτ σούπας μαύρη[...]
Πηγή: eliasmamalakis.gr500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γλ. κύμινο 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο 1 φλ. τσαγ. μαυροδάφνη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για[...]
Πηγή: argiro.gr750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 φέτες ψωμί 3 κουταλιές ελαιόλαδο 150 γρ. ντομάτα κονκασέ 300 ml. γάλα 2 κουταλιές κρασόξιδο 150 ml. ζωμός[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΦτιάχνεται γρήγορα και σας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση! Τι χρειαζόμαστε: Υλικά για το κρέας: 500 γρ. μοσχάρι (ποντίκι) σε κύβους 2 κρεμμύδια ξερά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠαραδοσιακό μεσσαρίτικο φαγητό, απαραίτητο στο αποκριάτικο τραπέζι. Είναι ένα παλιό κρητικό έδεσμα, που άλλαξε όνομα στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Δεν ανήκει,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚυριακάτικο φαγητό, ταιριάζει πολύ με άσπρο ψωμί και πράσινη σαλάτα. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές 2 κρεμμύδια 2 ψιλικομένες σκελίδες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤη συνταγή την βρήκα στο Gourmet του 2005 και είναι από τον Ηλία Μαμαλάκη. Την έφτιαξα πέρυσι και είναι πεντανόστιμη! Τι χρειαζόμαστε: 350 γραμμ. μοσχαρίσιος[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια να δούμε λοιπόν πού και τι γευτήκαμε αυτή τη φορά: Aleka's, Τσαγκαράδα Όταν ρωτήσαμε μια γιαγιά που φρόντιζε τα λουλούδια της, πού να φάμε στο χωριό,[...]
Πηγή: greekcook.grΤη συνταγή την έμαθε η μητέρα μου από την αγαπημένη μου θεία Λίλιαν που είναι από το Λίβανο. Δεν λείπει ποτέ από τα γιορτινά μας τραπέζια γιατί είναι[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 10 (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) μέτριες πιπεριές 400 γρ. κουσκούς 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 1 αρνάκι περίπου 6 κιλών, προετοιμασμένο από το χασάπη για να το γεμίσουμε Για τη γέμιση 1/2 συκωταριά (χωρίς τα εντεράκια) 2 μεγάλα κρεμμύδια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Στην οικογένειά μου τρώμε κυρίως τη γέμιση του κιμά και λιγότερο τη γαλοπούλα τις μέρες των Χριστουγέννων. Έτσι λοιπόν, φέτος που ήμασταν[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΗ κρεατόπιτα είναι παραδοσιακό Κεφαλλονίτικο φαγητό . Φτιάχνεται με τράγιο , μοσχάρι , χοιρινό ή ανάμικτο . Εγώ προτιμώ το χοιρινό γιατί την κάνει γλυκιά και[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΥλικά 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες-800γρ. περίπου (χωρίς κόκκαλο, 1,5-2εκ. πάχος περίπου η κάθε μια) 4-5κ. ελαιόλαδο + 4κ.σ επιπλέον για τη σαλάτα 1κ.σ θυμάρι[...]
Πηγή: megatv.com/cookYou are here: Home / κάρβουνα και γκρίλ / Μπριζόλες στη σχάρα 23/01/2020 by Greekouzina Leave a Comment Μπριζόλες στη σχάρα Υλικά 4 μπριζόλες χοιρινές ή[...]
Πηγή: greekouzina.grΈνα νόστιμο φαγητό γεμάτο με τα αρώματα της Ανατολής. Είναι λίγο χρονοβόρο στο μαγείρεμά του, αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει. Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΣτον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι. Στην Κάρπαθο το ονομάζουμε βυζάντι ή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤα Παραμύθια της Χαλιμάς ή Χίλιες και μια νύχτες ή Αραβικές νύχτες (όπως αποδόθηκαν στα ελληνικά) είναι οι μισοτελειωμένες πολυσύνθετες ιστορίες που[...]
Πηγή: pandespani.comΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr