Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και πιάνω την ευκαιρία για να σας πω δυο λόγια για το πως γιορταζόταν και γιορτάζεται εδώ και στην Πάτρα. Η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΓράφει η ΤΥΛΛΙΑΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ομοιοπαθητικός, ενεργειακή ολιστική διατροφολόγος Ο Ιπποκράτης εδώ και 2500 χρόνια έδινε μεγάλη σημασία στην τροφή. Έλεγε: « Η[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grέντερο ενός γουρουνιού 2 κιλά συκώτι χοιρινό 2 κιλά κρέας χοιρινό εντόσθια απο 1 γουρούνι (καρδιά, νεφρά, σπλήνα) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι φρέσκα[...]
Πηγή: cooklos.grΜία συνταγή της γιαγιάς μου για ένα τέλειο κρασομεζέ (φτάνει να σας αρέσει η σπλήνα). Τι χρειαζόμαστε: 1 σπλήνα μοσχαρίσια γύρω στο 1,5 κιλό. 250 γρ. κιμά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΈνας πικάντικος μεζές για κρασάκι, από την Λέρο! Τι χρειαζόμαστε: 1 σπλήνα μοσχαρίσια 1 ματσάκι μαϊντανό 2 κεφάλια σκόρδο 4 πιπερίτσες τσίλι ξερές 1,5 ποτήρι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαρβαβίτσα λένε το παραδοσιακό φαγητό που τρώνε ανήμερα τα Χριστούγεννα οι Θρακιώτες. Στα Κουφάλια (τόπο καταγωγής του άντρα μου που το 90% των κατοίκων είναι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΈνα από τα παλαιότερα και δημοφιλέστερα πιάτα της Φλωρεντίας προέρχεται από την πάμπτωχη κουζίνα της. Η τρίπα φιορεντίνα (trippa alla fiorentina), δηλαδή ο[...]
Πηγή: pandespani.comΈνας σπάνιος, σχεδόν δυσεύρετος μεζές στις μέρες μας. Είναι ένας μεζές που γινόταν τα παλιά τα χρόνια μια φορά το χρόνο, την εποχή που γινόντουσαν οι[...]
Πηγή: magiacook.grΓράφει η ΤΥΛΛΙΑΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ομοιοπαθητικός, ενεργειακή ολιστική διατροφολόγος Ο Ιπποκράτης εδώ και 2500 χρόνια έδινε μεγάλη σημασία στην τροφή. Έλεγε: « Η[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΥλικά (Σερβίρει 6 ) 1 κιλό συκώτι χοιρινό 2 νεφρά χοιρινά 1/2 κιλό κρέας χοιρινό από κομμάτι με λίπος 1 κομμάτι σπλήνα χοιρινή 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1[...]
Πηγή: sidages.grΤα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα "συκωτάκια με τα λάχανα*" τα έφτιαχνε η γιαγιά μου η Κατερίνα παραμονή Χριστουγέννων. Το έθιμο το συνέχισε η μητέρα μου και εξακολουθεί να είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά 2 μοσχαρίσιες σπλήνες 1 φλ. φέτα 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλ. ψίχα ψωμιού 1/2 φλ. βούτυρο 1/2 φλ. χυμό ντομάτας 1/2 γλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά) 1 ματσάκι[...]
Πηγή: e-syntages.grΜπάμπω ή ματιές, ένα καθαρά Θρακιώτικο φαγητό! Τι χρειαζόμαστε: 1,5 κιλό έντερα χοιρινά 1 κιλό συκώτι χοιρινό 1,5 κιλό κρέας χοιρινό 1 κιλό κιμά χοιρινό 1 κιλό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό εντεράκια 1 κιλό αρνίσια συκωταριά 4-5 γλυκάδια Λίγο ξίδι Χυμός λεμονιού 200 γρ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες 200 γρ. ντομάτα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 κατσίκι 1 συκωταριά ( γλυκάδια, καρδιά, σπλήνα, πνευμόνια και μπόλια )ψιλοκομμένη 10 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μπολάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά: 1 αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά 2 σκέπες (ή αλλιώς μπόλιες)αρνίσιες ή κατσικίσιες 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες 1 μέτριο ξερό[...]
Πηγή: sintagesmamas.com/Την Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώνεται η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής , με την κορύφωση του Θείου δράματος και την Ανάσταση του Κυρίου μας . Σκοπός της είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr