Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 40 συνταγές
Πλησιάζει το Πάσχα και ήρθε η ώρα να βάλουμε και καμιά συνταγή για το Πασχαλινό τραπέζι. Με το σουβλιστό αρνί δεν υπάρχουν και πολλά φαγητά που θα πρέπει να[...]
Πηγή: cookandfeed.blogspot.grμούστος στάχτη Εκτέλεση Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.σ. στάχτη από καθαρό ξύλο –όχι κάρβουνα!–, ή 1 κ.σ. ασπριά (ασπρόχωμα). Έτσι[...]
Πηγή: argiro.gr500 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς (μία φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά) 6 μικρές τσακώνικες μελιτζάνες 1 κρεμμύδι τριμμένο 1/2 κ.γλ. αλάτι 1/2 κ.γλ. πιπέρι[...]
Πηγή: argiro.grΜια παραδοσιακή συνταγή, σε σύγχρονη εκδοχή! Τα κάστανα είναι ένα από τα χανιώτικα προϊόντα που βρίσκουμε σε όλη την Κρήτη. Εδώ 1-2 μήνες έχουν εμφανιστεί στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥΛΙΚΑ 1 κιλό αρνί σε μπουκιές 1 κιλό κυδώνια 1 κιλό κρεμμύδια 3 κουταλιές πετιμέζι Βούτυρο Λίγη κανέλα Αλάτι Μαϊντανός για διακόσμηση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥΛΙΚΑ Κρέας 2 Κρεμμύδια χοντροκομμένα Σκόρδο Πετιμέζι Ξύδι Κυδώνια Λάδι Αλάτι Πιπέρι Δεντρολίβανο Πελτέ ντομάτας με νερό ΕΚΤΕΛΣΗ Σε μια[...]
Πηγή: megatv.com/cookΈφτασε η εποχή για τα κυδώνια και το πετιμέζι, ευκαιρία να φάμε ένα γλυκόξινο σοφιγάδο. Μοσχάρι, λοιπόν, πετιμέζι, λίγο ξύδι και κυδώνια, το φαγητό έλκει την[...]
Πηγή: bostanistas.grΜέλι, ξερά φρούτα και μυρωδικά για να γλυκάνετε τις παγερές χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες... Photo: recipegreat.com Διαβάζοντας συνταγές του Μεσαίωνα για[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέρασε πάνω από ένας μήνας από την τελευταία μας συνάντηση ! Μην νομίζετε πως σας ξέχασα... λόγοι ανωτέρας βίας με κράτησαν μακριά σας. Όλο αυτό τον καιρό[...]
Πηγή: sofetogeyseisygeias.blogspot.grΗ μαμά μου το φτιάχνει με κουνέλι. Η μαμά του το φτιάχνει με κόκορα. Κανένα απ’ τα δύο δεν τρώω. Για να τον εντυπωσιάσω μηχανεύθηκα το πολύ προσωπικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν ήμουν μικρή, ο παππούς μου είχε σε κάποιο χωράφι μηλιές που αργότερα αντικαταστάθηκαν με κυδωνιές και σε κάποιο άλλο αμπέλια. Η χρήση φρούτων σε κάποια[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΣτην εποχή τους κυδώνια πετιμέζι, οπότε είπαμε να φάμε ένα σοφιγάδο. Το φαγητό έλκει την καταγωγή του από τη Λευκάδα, το έχω δει πριν πολλά χρόνια σε εκπομπή[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΣε ηλικία μόλις 1 χρόνου – βρέφος ακόμα – ο πεθερός μου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Σμύρνη. Οι γονείς του κρατώντας αυτόν και την νεογέννητη αδελφούλα του[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο σοφιγάδο είναι ένα πολύ παλιό φαγητό της χώρας μας. Έχει την καταγωγή του από την εποχή της ενετοκρατίας και διαθέτει μια ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα ντομάτες λιαστές ντομάτες ντοματίνια πομοντόρι σκόρδο κρεμμύδια αλάτι - πιπέρι πράσινες και κόκκινες πιπεριές καρότα βασιλικό [...]
Πηγή: megatv.com/cookΥλικά (για 4 άτομα) 12 παϊδάκια αρνίσια, καθαρισμένα από το περισσό λίπος τους, 1 κουταλάκι φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο για ράντισμα, 1 φλ. φρέσκο[...]
Πηγή: xrysessyntages.com1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα στα 8 100 γρ. ξερά δαμάσκηνα[...]
Πηγή: cookpad.com/gr2 1/2 κιλά αγριογούρουνο ψαχνό κομμένο σε μερίδες 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 2-3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα 1 Pummaro ή 3-4 ντομάτες τριμμένες 1/2 κιλό δαμασκηνα[...]
Πηγή: cooktherapy.grΠαραδοσιακό, νόστιμο, οικονομικό, εύκολο! Ένα παραδοσιακό σπιτικό φαγητό για σήμερα, από τα αγαπημένα μας. Το πιάτο αυτό το φτιάχνουμε στην Κρήτη με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤην περίοδο που βγαίνουν τα άγρια σπαράγγια φτιάχνω chips σπαραγγιών και τα απολαμβάνω σαν σνακ. Είναι τραγανά και αφήνουν μια γλυκιά επίγευση στο στόμα σαν[...]
Πηγή: magiacook.gr