Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 47 συνταγές
Από Σεμινάριο της Γιορτής των Σπόρων στο Λέχαιο στις 08 Απριλίου 2012 στο Γυμνάσιο Λεχαίου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στο μπώλ του μίξερ βάζουμε τις φέτες του ψωμιού και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσουν. Τις[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΥΛΙΚΑ 600γρ. αλεύρι 250γρ. προζύμι 1 κουταλιά σούπας αλάτι 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο Νερό (όσο τραβήξει) 250γρ. τριμμένη φέτα 200γρ. καπνιστό χοιρινό[...]
Πηγή: megatv.com/cookhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Υλικά για 5 πίτες προζύμι ίσαμε 2 πορτοκάλια 7 κιλά αλεύρι νερό χλιαρό ανάλογο λίγο λάδι αλάτι 1-2 αυγά Παρασκευή[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΗ τοπική ομάδα του "πελίτη" στην Κομοτηνή "βελανιδιά" σας παρουσιάζει μια μέθοδο για να κάνετε το δικό σας προζύμι για ψωμί
http://syntagesapokatina.blogspot.gr Το καπακλί όπου συνήθως φυλάγανε το προζύμι [από το αρχείο του Αποστόλη Γαϊτάνη] Υλικά αλεύρι νερό χλιαρό ανάλογο[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Υλικά για 5 πίτες προζύμι ίσαμε 2 πορτοκάλια 7 κιλά αλεύρι νερό χλιαρό ανάλογο λίγο λάδι αλάτι 1-2 αυγά Παρασκευή[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΗ ΣΤ' τάξη του δημοτικού σχολείου Ζωνιανών κάλεσε την κυρία Χρυσούλα στον χώρο της με σκοπό να δείξει στους μαθητές και τις μαθήτριες ποια ήταν, παλιότερα- την[...]
Φίλες μου με αυτή τη συνταγή έχω χρόνια να αγοράσω ψωμί. Είναι πολύ πρακτική και το ψωμί είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είναι μόνο με ξηρή μαγιά. Η υφή του[...]
Πηγή: cookpad.com/grΝοστιμότατο και αφράτο ψωμάκι... Τι χρειαζόμαστε: 750 γρ. αλεύρι σικάλεως μαλακό 750 γρ. αλεύρι σικάλεως σκληρό Αναπιασμένο προζύμι 2 κουταλάκια του γλυκού[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕίναι εύκολη συνταγή και γίνεται ένα ψωμάκι πόλύ γευστικό. Τι χρειαζόμαστε: 1 1/5 κ.σ. μαγιά σκόνη 1/3 κ.γ. αλάτι ½ κ.σ. ζάχαρη 2 φλ. νερό Αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ Αλεύρι Αλάτι Νερό Ελαιόλαδο Ελιές Προζύμι Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Ξερός δυόσμος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε αλάτι,[...]
Πηγή: megatv.com/cookΨωμάκια τα οποία γίνονται πολύ γρήγορα. Έχουν μπείκιν πάουντερ, αντί για μαγιά ή προζύμι και το μέλι ίσα ίσα που τους δίνει μια γλυκιά γεύση. Νόστιμο τόσο για[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα 2 κρόκους αυγών 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη Υλικά για τη ζύμη 2 κιλά[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΕκτέλεση : Δημήτρης Χατζιάρας Για σας με την λαγάνα που υποσχέθηκα. Αλεύρι σ αυτή χρησιμοποίησα σκληρό 750 γρ. Ζέστανα προς το χλιαρό μια μίξη 250 γάλα-250νερο[...]
Πηγή: omorfesgeuseis.blogspot.grΗ Maria Kyrimlidou ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1ποτηρι καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι γάλα χλιαρό 1 μπεικιν 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1/2 κ.γ .αλάτι 1/2 κ.γ.ζάχαρη 2 αυγά 500 γρ.περίπου[...]
Πηγή: mariakyrimlidou.blogspot.grΕύκολα τηγανόψωμα με έτοιμη ζύμη με προζύμι. Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο ζύμη με προζύμι 300 γρ. σκληρή φέτα 4 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ή 2 ξερό Πιπέρι Λάδι για[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜε τις σύγχρονες μαγιές δεν χρειάζεται να παρασκευάσουμε ξεχωριστή μαγιά (προζύμι). Τι χρειαζόμαστε: 300 γρ. αλεύρι 10 γρ. μαγιά του ψωμιού ή της μπύρας 3 αυγά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 1 ποτήρι αλεύρι 1/2 ποτήρι νερό Εκτέλεση: Ανακατεύουμε 1 ποτήρι αλεύρι με 1/2 ποτήρι νερό, τα βασικά υλικά, και φτιάχνουμε πηχτό χυλό (κάποιοι[...]
Πηγή: greekcook.gr