Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 61 συνταγές
υλικά για τις κρέπες: 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 μέτρια αβγά 30 γρ. βούτυρο 250 ml γάλα 1/3 κ.γ. αλάτι βούτυρο για το ψήσιμο για τη γέμιση: 300 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑυτή την πίτα ήθελα εδώ και χρόνια να την φτιάξω. Την είχα δει σε περιοδικά καθώς και σε Ιταλικά βιβλία μαγειρικής, που με προμηθεύει η ξαδέλφη μου η Πόπη κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠριν πολλά χρόνια οι άνθρωποι περίμεναν με λαχτάρα και ευλάβεια να ωριμάσουν στην ώρα τους τα λαχανικά και τα φρούτα. Οπως λέμε «κάθε πράμα στον καιρό[...]
Πηγή: bostanistas.grΠίτα εποχής με κρητικά (και όχι μόνο) τυριά! Χθες η λαϊκή της περιοχής μας ήταν γεμάτη πράσα. Το τέλος του Σεπτέμβρη το έχει αυτό το καλό. Ενώ δεν έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαλή σας μέρα!! Επιτέλους η άνοιξη είναι εδώ και παρά το γεγονός ότι πάλι η θερμοκρασία θα κάνει μια βουτιά, όπως τουλάχιστον λένε, η άνοιξη ήρθε για να[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΗ πιο γρήγορη και νόστιμη γραβιεροπρασόπιτα. Υπάρχουν φορές που θέλεις μια πιτούλα για σνακ, για ένα φιλικό γεύμα ή ακόμη και για βραδινό ή μεσημεριανό αλλά[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΣυχνά κάνω αλμυρές τάρτες με το τεμπέλικο και φτωχικό μου φύλλο πίτας. Μια αγαπημένη είναι αυτή με κολοκυθάκια (ή σπανάκι) και τυριά, που μπορεί να γίνει όσο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία...άρχισα πάλι να σκέφτομαι ΤΙ θα βάλω στην σάκα του κουτσουνιού μου για δεκατιανό. Και μιας και το δικό μου κουτσουνάκι είναι[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΜία καταπληκτική πίτα για μπουφέ, γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!!! Τι χρειαζόμαστε: 1 φύλλο ζύμη κουρού Για τη γέμιση: 4 κ.σ. (κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρησεις 1 φακελάκι baking powder 300 ml ελαιόλαδο 100 ml νερό 1 κουταλιά ζαχαρη 400 γρ χόρτα ανάμεικτα (σπανάκι, αντίδια, βλητα)[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜια ξεχωριστή κρεατόπιτα που φτιάχνεται το Πάσχα στην Ήπειρο! Αν τη δοκιμάσετε νομίζω θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (μπορείτε να[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 κούπα λάδι 1 κούπα λευκό κρασί 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής (όσο για να γίνει η ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια) 1 κοφτό[...]
Πηγή: nosyparker-mageiremata.blogspot.grΟι Άγγλοι αποκαλούν shepherd’s pie (πίτα του βοσκού) το φαγητό που γίνεται με τα υπόλοιπα από το ψητό κρέας. Οι Γάλλοι, πάλι, το λένε parmentier, από το[...]
Πηγή: bostanistas.gr