Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 80 συνταγές
Η τρίτη και καλύτερη! Οι σταφίδες είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην γαστρονομία μας κυρίως στη ζαχαροπλαστική (χωρίς να λείπουν κι από[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά (Σερβίρει 12 ) Για την κρέμα κάστανου 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1250 γρ. γάλα φρέσκο 100 γρ. ζάχαρη 120 γρ. βούτυρο σε κύβους και 100 γρ. βούτυρο λιωμένο[...]
Πηγή: sidages.grΜε τα χρυσά μήλα του Οκτώβρη! Έχετε ακούσει την παροιμία «όλοι ξανοίγουν το σεισμό κι ο μαραγκός γυναίκα»; Την λένε άραγε –έστω με άλλα λόγια-[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr2 ροδακινα κομενα σε λεπτες φετουλες 100 γρ βουτυρο 1 φλυτζανακι ζαχαρη 1 φλυτανακι σταφιδες 1 φλυτζανακι λικερ τριανταφυλο 2 κουταλιες γιαουρτι 300 γρ φαρινα[...]
Πηγή: cooktherapy.grΚαλή σας μέρα! Για σήμερα μια ξεχωριστή ανάρτηση... μιαν ανάρτηση με συσχετισμό ενός κλασσικού έργου του Άντον Τσέχωφ κι ενός γλυκού του Στ. Παρλιάρου με δική[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑπό μέρες τριβέλιζε στο μυαλό μου μια ιδέα. Να κάνω τα αχλάδια που είχα στη φρουτιέρα μου μια πίτα. Πριν από δύο χρόνια είχα φάει μια καταπληκτική τούρτα στη[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΗ σημερινή συνταγή είναι από το τετράδιο της γιαγιάς μου και ήταν τα αγαπημένα της παξιμαδάκια. Είναι φίνα , αφράτα και γλυκά, θυμίζουν τα ιταλικά biscotti ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά: 3-4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους χυμός ενός λεμονιού και ξύσμα από ένα λεμόνι 3 κουτ. σούπας λικέρ ή κονιάκ ½ κούπα βούτυρο μαλακό 1 ½ κούπα[...]
Πηγή: loukoulos.comΥπέροχο σνακ απ'το οποίο κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι δυστυχώς. θα έλεγα οι πογκάτσες είναι ένα απ'τα πάθη των Ούγγρων. Τι χρειαζόμαστε:[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟταν το αχλάδι συνάντησε τη σοκολάτα... Τι χρειαζόμαστε: 120 γρ. ζάχαρη 1 αυγό 10 γρ. λικέρ 70 γρ. βούτυρο 250 γρ. αλεύρι 8 γρ ξερή μαγιά ή 16 γρ φρέσκια μαγιά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠραγματικά το κορν φλάουρ κάνει τη διάφορα!Αν τις φτιάξετε θα δείτε ότι είναι ίδιες με αυτές που κάνουν στα μαγαζιά!Υπέροχη συνταγή πανεύκολη και πεντανοστιμη![...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr…και της γρηγοράδας! Χειμωνιάτικος καιρός, εποχή για σταφίδες. Και μάλιστα κρητικές σταφίδες που πρόσφατα απέκτησαν όπως διαβάζω εδώ τον τίτλο ΠΓΕ[...]
Πηγή: cretangastronomy.grστην φωτο δεν εχει σιροπιαστεί αλλα είναι ελαφρύ και αφράτο!! 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1 κούπα βούτυρο 400 γρ.φαρινα 4 αυγά 1 1/2 κούπα γιαούρτι 2 κουταλιές λικερ[...]
Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.grΈνα από τα πιο διάσημα τυριά της πατρίδας μας είναι το κασέρι, και νομίζω πως αν βρεις ένα καλό κασέρι, μπορείς να δημιουργήσεις εξαιρετικά πράγματα, πέρα από[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΈνα νηστίσιμο ραβανί! Η εβδομάδα της νηστείας από αύριο. Ακόμη και όσοι δεν νηστεύουν την υπόλοιπη Σαρακοστή την Μεγάλη εβδομάδα κόβουν τουλάχιστον το κρέας.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ ανάρτηση της φίλης Ελένης και των ταξιδιών της, για την πάστα φλώρα ήρθε την επόμενη μέρα, από αυτήν που είχα φτιάξει ένα κονφί με αχλάδια και μήλα . Με[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.gr