Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 38 συνταγές
Πριν να πούμε για τις σαρικόπιτες, ας δούμε λίγα πράγματα για το στοιχείο εκείνο της κρητικής φορεσιάς από το οποίο πήραν το όνομά τους. Επί τουρκοκρατίας οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτιάχνουμε 2 φύλλα σπιτικής σφολιάτας. Υλκά για τη ζύμη : 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ξύδι ή κρασί , (εξαρτάται[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΤα βιβλία μπορούν να αποδειχθούν οι καλύτεροι συνταξιδιώτες στα πραγματικά ή τα νοερά ταξίδια μας. Υπάρχουν βιβλία ικανά να μας διασκεδάσουν – και δεν[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΔείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτιάχνουμε 2 φύλλα σπιτικής σφολιάτας. Υλκά για τη ζύμη : 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ξύδι ή κρασί , (εξαρτάται[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣυστατικά 1φλ.λάδι 600γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2ξυλάκια κανέλας 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ Χυμό 2 πορτοκαλιών Χυμό 1 λεμονιού 1κ.γλ.σόδα [...]
Πηγή: zannetcooks.comΑ ς είναι καλά οι κυβερνώντες που φρόντισαν για την υγεία των πολιτών τους.Εκτοξεύοντας το ποσοστό της ανεργίας στο 56% αναγκάζουν τους νέους και ενεργούς[...]
Πηγή: armenakisyros.blogspot.grΚαθώς σιγά-σιγά ο φετινός Αύγουστος μας αποχαιρετά, θέλουμε δεν θέλουμε μπαίνουμε και πάλι στην καθημερινότητά μας, προετοιμαζόμενοι για τα όσα θα μας φέρει το[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΜ' αρέσει στα ταξίδια μου να προσπαθώ να μαντέψω τα υλικά και τις τεχνικές που κρύβονται στις καινούριες γεύσεις. Και ενθουσιάζομαι όταν στην άλλη άκρη[...]
Πηγή: bostanistas.grΣταφιδόψωμα με άρωμα απο φασκόμηλο και κανέλα. Είναι το καλύτερο έδεσμα για την Μ. Παρασκευή και όχι μόνο. Τι χρειαζόμαστε: 600 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕίναι μια σχετικά εύκολη συνταγή και γίνεται μια πολύ αφράτη γλυκιά πιτούλα. Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. πετιμέζι 1 φλιτζ. ζάχαρη 1 κ.σ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΖύμη: 5 κούπες αλεύρι 1 κουτάλια της σούπας ξύδι ή τσίπουρο 2 κουταλιές της σούπας λάδι Αλάτι Λίγο νερό Γέμιση: Διάφορα λάχανα (σπανάκι, μαϊντανό,[...]
Πηγή: cookpad.com/gr…για τη ζύμη 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. τσικουδιά 1 κ.σ. καλό, παρθένο ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό 1/4 κ.γ. αλάτι …για τη γλυκιά γέμιση[...]
Πηγή: cookpad.com/grγια το ζυμάρι 1 κιλό αλεύρι ½ κρασοπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι χλιαρό νερό όσο πάρει σουσάμι για το[...]
Πηγή: cooklos.grμελιτζάνες κάθε είδους ντομάτες (επίσης κάθε είδους) πιπεριές (πράσινες κλασικές και καυτερές) σκόρδο φέτα τυρί κρεμμύδι ξερό λάδι Οδηγίες Κόβουμε τις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜπορεί εγώ να κάνω ...τρίαιτα, αλλά το μπλογκ όχι! χαχα! Τι μου φταίτε οι άνθρωποι να υποφέρετε μαζί μου;Τίποτα! Οπότε πάμε για κολοκυθόπιτα! Η πιτούλα είναι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ... ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ: 500 gr. ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ 200 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 200 ΓΡ. Η 1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grΣήμερα σας έχω ένα πείραμα, υλικά που υπήρχαν στο σπίτι, αναμείχθηκαν και έβγαλαν ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 500 γραμμάρια[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.gr(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Οι Ελληνες έτρωγαν αυτές τις πίτες από την αρχαιότητα. Μία από τις πρώτες αναφορές προέρχεται από τον ποιητή Φιλόξενο, τον[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά: Υλικά για την γέμιση: 500 γρ. φύλλα σπανακιού (προτιμήστε τρυφερό, "baby spinach") 250 γρ. φύλλα και τρυφερές κορυφές -μη ανθισμένης- τσουκνίδας 100 -[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr