Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 11 συνταγές
Τον συνδυασμό μαρμελάδας με μπαχαρικά τον ξέρουμε, δεν είχα όμως ποτέ φανταστεί ότι θα μπορούσε να αποβεί αποκάλυψη ο συνδυασμός της με ένα και μόνο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣυνταγή 1η : Ρετσέλι Κυδώνι Η συνταγή αυτή είναι της γιαγιάς μου και την συνήθιζαν στην Πόλη. Το Ρετσέλι είναι σαν μαρμελάδα στη γεύση και σαν πολύ πηχτό[...]
Πηγή: greekmasa.grΞερά σύκα με δύο τρόπους: Ολόκληρα και ανοιγμένα Σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα νησιά αποξηραίνουν τα σύκα. Είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να διατηρηθεί το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο Pan Pepato της Ούμπρια, που παραδοσιακά φτιάχνεται τη μέρα αυτή, έχει σίγουρα τις ρίζες του στον Μεσαίωνα, αν όχι και παλιότερα. Είναι μέρος από τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε καλοκαίρι οι συκιές της Τσαγκαράδας φορτώνονται ολόγλυκα σύκα. Μεγάλα μαύρα, ασπρόσυκα, πράσινα με κόκκινο εσωτερικό και άλλες άπειρες παραλλαγές. Όταν[...]
Πηγή: bostanistas.grΣε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα νησιά αποξηραίνουν τα σύκα. Είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να διατηρηθεί το καλοκαιρινό φρούτο για όλο τον χειμώνα. Γι'[...]
Πηγή: bostanistas.grΣυννεφιασμένο ψυγείου! Άλλο ένα γλυκό στη λογική του εύκολο –γρήγορο-οικονομικό- υγιεινό. Στα γλυκάκια της καθημερινότητας θα το εντάξω κι αυτό ή έστω στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1.300 γρ κάστανα 400 γρ ζάχαρη (δείτε “Μυστικά” [1]). 450 ml νερό 5 ή και 6 γεμάτα σφηνάκια (150-180 ml) ρούμι ή μπράντυ ή, εναλλακτικά, 1 φασόλι βανίλιας 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για 10 άτομα 3 κιλά (ή και περισσότερο) γκάμον, 3 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, 1 κρεμμύδι καρφωμένο με 4 γαρίφαλα, 2 φύλλα δάφνης, γαρίφαλα για να[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΗ λέξη γκάμον προέρχεται από τα λατινικά gamba που θα πει μπούτι και πρόκειται για χοιρινό μπούτι. Γκάμον υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και η διαφορά του[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΤάρτα με μούρα, μαύρα ή άσπρα Τι μπορείς να φανταστείς για μια τάρτα με μούρα; Αν δεν έχεις ήδη μια προσωπική ―εντάξει, μαγειρική και γευστική εννοώ― συνεύρεση[...]
Πηγή: pandespani.com