Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 73 συνταγές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ: Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα και τη γλυκόζη και βράζουμε μέχρι τους 118 βαθμούς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΚαλημέρα σας!! Παρασκευή σήμερα και ώρα για γλυκάκι! Η πρώτη επαφή; Με μια συνταγή για σάμαλι του Α.Πετρετζίκη. Η δεύτερη; Με μια ηπειρώτικη συνταγή για[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ, ΠΑΓΩΤΟ BANOFFEE ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ Για τη σάλτσα καραμέλας βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ: Βάζουμε 500 γραμμάρια βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μία κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να χωρίσει το καθαρό[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΧτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε[...]
Τα σημερινά μπισκότα είναι τα παραδοσιακά Ολλανδικά και Βελγικά speculoos που γίνονται με μπέικιν και καστανή ζάχαρη αλλά και μια από τις δοκιμές για να[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΡαβανί δια χειρός… Παρλιάρου Τώρα πια δεν χρειάζεται να πάμε μέχρι τη….. Βέροια για το τέλειο ραβανί. Υλικά 6 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΑναρτήθηκε στις 20/05/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Το πιο γλυκό, εύκολο και γρήγορο Ραβανί Μια συνταγή για ένα από τα πιο ωραία παραδοσιακά σιροπιαστά[...]
Πηγή: sintayes.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ TO ΜΙΛΦΕΙΓ ΣΟΥΖΕΤ Βάζουμε στο μίξερ το αμύγδαλο σκόνη, το μαλακό βούτυρο, το αλεύρι, το γλυκάνισο και το ασπράδι του αυγού. Ανακατεύουμε με το[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 06 Φθινόπωρο 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ200 γρ. ζάχαρη 50 γρ. νερό Λίγη γλυκόζη ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 600 γρ. κρέμα γάλακτος 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-56% κακάο [...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΈνα εύκολο παραδοσιακό γλυκό που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος. Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 50΄-[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜοναδική μαρμελάδα που θα σας ξετρελάνει ! ! ! Μπορείτε να τη δοκιμάσετε με κουλουράκια, να την αλείψετε σε τσουρέκι ή να τη συνοδεύσετε με κέικ. Συνταγή :[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΪΦΙ : Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με την κανέλα. Ανοίγουμε το φύλλο καταΐφι. Κόβουμε σε κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και βάζουμε[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΑΡΛΟΤ Ρίχνουμε λίγη από τη ζάχαρη στους κρόκους και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε το ασπράδι με τη ζάχαρη σε[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΜοναδικές συνταγές που θα σας ξετρελάνουν. Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος. Μερίδες : για 12 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 35΄, ψήσιμο 1 ώρα,[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ Για τη βάση χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Κόβουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες.[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grμπισκότα crackles υλικά:240 γρ. κουβερτούρα, 1 και 1/4 κούπας αλεύρι ,μισή κούπα κακάο , 2 κουταλάκια μπέικιν , μισή κούπα βούτυρο, 1,5 κούπα ζάχαρη καστανή 2[...]
Πηγή: oisyntagestisxrysas.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 11 Χειμώνας 2019-20 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 06 Φθινόπωρο 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΕκτέλεση: Ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί με την άχνη και τις σταφίδες. Ξάνουμε πολύ καλά το καταϊφι και το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα ταψί 26[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΚόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σπάμε τα μπισκότα και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Όταν το βούτυρο ζεσταθεί καλά, το[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΪΦΙ Ανακατεύουμε πολύ καλά το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τα cranberries. Ξαίνουμε -απλώνουμε με τα δάκτυλα[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ MARSHMALLOWS: Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη, μέχρι τους 130οC. Χτυπάμε τα ασπράδια σε[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΤΟΥΡΤΑ Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 10 εκ. Βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί κομμένο στη διάμετρο[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τα 100 γραμμάρια ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΤο απόλυτο νηστίσιμο γλυκάκι! Η συνταγή ειναι του Άκη Πετρετζίκη απο την εκπομπη ''πρωινο μου'' και νομιζω οτι ειναι τα καλυτερα[...]
Πηγή: greekmasa.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ Για τη βάση μαρέγκας, μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και τη γλυκόζη, και[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΕ Βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη στη φωτιά να ζεσταθεί. Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα. Πριν πάρει βράση η κρέμα,[...]
Πηγή: glykes-alchimies.gr