Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Κάθε καλοκαίρι, όταν γίνονταν τα πεπόνια, ξεκίναγε η γιαγιάς μου να τα φτιάχνει γλυκό του κουταλιού. Επειδή αυτό το γλυκό, μαζί με το καρπούζι , ήταν απ᾿[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr(Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης) Το έφτιαξα πρώτη φορά όταν αγόρασα μια σπιτική παγωτομηχανή και ξεφύλλιζα τις συνταγές στο βιβλιαράκι. Ήταν πολύ εύκολη και όμως[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαι όταν το καρπούζι σας βγει "μάπα" τι κάνετε; Το πετάτε! Όχι δεν το πετάτε... Το κόβετε σε φέτες, λαμβάνετε και μια φαρδιά κατσαρόλα φροντίζοντας δε, να[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΟι περισσότεροι από εμάς ίσως να τρώνε μόνο το εσωτερικό, την ψύχα του καρπουζιού! Όμως μην πετάτε τις φλούδες γιατί γίνονται ωραιότατο γλυκό κουταλιού!! Είναι[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΗ χρυσοκίτρινη της Άνοιξης! Τα βρίσκουμε το πολύ μέχρι τα μέσα του Ιούνη. Από τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα του Μάη , όταν είναι καλής ποικιλίας και ώριμα είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά 1 κιλό μεγάλα σφικτά κεράσια (τα άσπρα είναι τα καλύτερα, αυτά που στην Κύπρο λέμε γαλλικά), 1 κιλό ζάχαρη, 1 φλ. νερό, ½ φλ. ασβέστης (δες σημείωση[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά: 1 καρπούζι 6 κιλά περίπου 2 κιλά ζάχαρη 2 κ.σ. λεμόντοζο (ξινό) ½ φλυτζάνι του καφέ λεμόνι λίγα φύλλα σμύρνο (αρμπαρόριζα) Εκτέλεση: Κόβομε[...]
Πηγή: greekcook.grΕ, δεν είναι και η πιο εύκολη μαρμελάδα του κόσμου αλλά έστω για χάρη του καλοκαιριού μπορείτε να τη δοκιμάσετε. Λίστα για ψώνια 1κιλό καρπούζι καθαρισμένο 1[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΑπό το καρπούζι δεν πετάμε τίποτα! Συνήθως, βέβαια, έκανα γλυκό κουταλιού καρπούζι. Σας την έχω δείξει εδώ . Αυτή τη φορά όμως είπα να δοκιμάσω να κάνω[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΜια αναπάντεχη συνταγή εν μέσω ενός πιο αναπάντεχου καλοκαιριού. Και τι δεν είδαμε αυτό το καλοκαίρι! Δημοψηφίσματα, χρεοκοπίες, σχέσεις, έρωτες, γάμοι, χαμός![...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr(photo: Μαρίλη Κουβαρά) Καρπούζι ίσον καλοκαίρι, ειδικά στην Ελλάδα. Στις ταβέρνες, μετά τα μεγάλα φαγοπότια, αλλά και στο σπίτι, μεσημέρι και βράδυ, πάντα[...]
Πηγή: bostanistas.gr