Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 87 συνταγές
Για τη Sugar που τη ζήτησε... Τη συνταγή την έχω από τη γιαγιούλα μου, που μου στοίχισε πολύ όταν έφυγε, και πάντα μου έλεγε "να την κάνεις να[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως 1/2 κούπα αλεύρι σόγιας ή ρεβυθιού 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη 1 κούπα καστανή[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΓια τη φίλη μου τη Νέλλη στη Γερμανία σας έχω πει πολλές φορές. Συτή τη φορά μου έστειλε συνταγή για κέικ με μήλα, αφού τα μήλα στον κήπο τους είναι άφθονα.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚέικ με καρότο και αμύγδαλο Φούρνος Ηλεκτρικός; 200-220 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 4 (μη προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 2 ώρες Χρόνος[...]
Πηγή: greekouzina.grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: greekmasa.grΓλυκιά κρέμα από βρασμένο σιτάρι με ταχίνι και διάφορους ξηρούς καρπούς. Μοιάζει με τη Βαρβάρα αλλά περιέχει ταχίνι. Παραδοσιακή νηστίσιμη κρέμα του τόπου μου[...]
Πηγή: cookpad.com/gr3 νεροπότηρα ηλιέλαιο 1 νεροπότηρο σταχτόνερο 1 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη ξύσμα από ένα λεμόνι 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας 1 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλο 7[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΕμαθα να φτιάχνω αυτό το γλυκό απο ένα βιβλίο καλογηρικής μαγειρικής του αρχιεπ. Δοσίθεου (Μονή Τατάρνας). Μου άρεσε τόσο πολύ που έμαθα την ιστορία του.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑτομικά τσουρεκάκια για όλες τις ώρες. Συνταγή : Έφη Γιαλούση. Μερίδες : Γ ια 10 τεμάχια. Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 2-3 ώρες,[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΕίναι μια λεπτή κρέμα με βάση το ζουμί του σιταριού• αυτό είναι το βασικό υλικό και υπάρχει μεγάλη γκάμα παραλλαγών που σχετίζεται με τα υπόλοιπα υλικά[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΓεια σας και απο μένα! Πλησιάζει η γιορτή της Αγ. Βαρβάρας και σκέφτηκα να σας πω για ένα γλυκό χυλό που φτιάχνουμε στην Θράκη προς τιμην της Αγίας. Το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΦΑΕ ΑΥΤΟ Μπισκότα σοκολάτας ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 116 kcal (ανά μερίδα) γρ. ΠΡΩΤΕΐΝΕΣ: 3.5γρ. ΛΙΠΟΣ: 5.8 γρ. ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: 3 γρ. ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ: 0.8mg ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΙΔΕΣ[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΚΕΪΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ IGINIO MASSARI Σήμερα θα σας παρουσιάσω ακόμη μια συνταγή με υπογραφή Iginio Massari . Ενα κέικ απλό στην[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr[photo: Εύη Σκούρα] Γι' αυτές τις χουχουλιάρικες, φθινοπωρινές, χειμωνιάτικες, βροχερές μέρες και ειδικά τις Κυριακές, (που πολύ θα μου λείψουν φέτος, μια[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τσιζκέικ (cheesecake) εκτός από πλούσια γεύση έχει κουλτούρα, παράδοση και τελετουργικό. Δεν είναι εφεύρεση ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης στο[...]
Πηγή: pandespani.comΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ Εκμέκ κανταϊφι, αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι, με καταγωγή από την πολίτικη κουζίνα. Στην Τουρκία, το εκμέκ το φτιάχνουν συνήθως με[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grτης Μαρίας Μεντζέλου Η μπουγάτσα στα χρόνια έχει διανύσει μεγάλο δρόμο, μιας και το ταξίδι της ξεκινάει από την εποχή του Βυζαντίου, στην Κωνσταντινούπολη,[...]
Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/ΣυνταγέςΤο τσιζκέικ (cheesecake) εκτός από πλούσια γεύση έχει κουλτούρα, παράδοση και τελετουργικό. Δεν είναι εφεύρεση ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης στο[...]
Πηγή: caruso.grΥλικά - 250 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι - 100 γρ. φουντούκια ψημένα - 20 γρ. κακάο - 40 γρ. μέλι - 50 γρ. φυτικές ίνες σιταριού ( all bran . Σε μαγαζί[...]
Πηγή: lovecook.grΈχω εξαφανιστεί από τη μπλογκόσφαιρα λίγο τελευταία. Δεν προλαβαίνω να βολτάρω στα μπλογκς, καλά καλά ούτε να απαντήσω στα δικά μου ποστ όπως ίσως έχετε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΞεφούσκωτο κέικ σοκολάτας Υλικά ¾ φλιτζ. Ζάχαρη ½ φλιτζ. κακάο σε σκόνη ¼ φλιτζ. κρύο νερό 3 κ.σ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη ½ κ.γ. άρωμα βανίλιας 1 αυγό[...]
Πηγή: greekouzina.grΝόστιμη παραδοσιακή συνταγή για πίτα από τη Θράκη! Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Πίτες Άλλες κατηγορίες Όλες οι συνταγές ότι χρειάζεται για το έξυπνο φύλλο[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΤο τέλειο Πασχαλινό τσουρέκι. Αν θέλετε ένα υπέροχο αφράτο μαστιχωτό και αρωματικό τσουρέκι, να το τρως και τις επόμενες μέρες και να είναι σαν φρέσκο,[...]
Πηγή: sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.grΠαράπονο δεν έχετε πιστεύουμε, δώσαμε αρκετές συνταγές για τον μπακαλιάρο που θα πρωταγωνιστεί στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου την Κυριακή. Να σας δώσω κι εγώ[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠοσότητα για 1 ημέρα Υλικά : 2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης 1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού 1 αυγό και 1 ακόμα ασπράδι 1 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα –[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά (για 4 μερίδες) Για την παντσέτα 800 γρ. παντσέτα χοιρινή (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας την καθαρίσει) 1 κοφτό κουταλάκι φρέσκο θυμάρι 1 κοφτό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΓια το μεσημέρι της Κυριακής αλλά και για το απογευματινό καφεδάκι, σας προτείνω ένα πανεύκολο και γρήγορο γλυκάκι ψυγείου, τύπου Εκμέκ. Είναι ιδανικό για[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤώρα κακώς τα λέω κρίθινα, ψιλομιγαδερά θα ήταν η σωστή ονομασία σύμφωνα με την ορολογία των μιγμάτων αλεύρου που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί. Όχι δηλαδή ότι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr