Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 117 συνταγές
Παραδοσιακό κεραστικό της Κύπρου τώρα για τις γιορτές και οχι μόνο!! Η συνταγη είναι τησ κ.Λένιας, μαμάς της κουμπαρας μου που την ευχαριστώ πολύ που[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλημέρα και καλό μήνα! με αυτή την συνταγή συμμετέχω στον Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό της Νίκης στο μπλόγκ της sketiglyka Υλικά για την μαρέγκα 5 ασπράδια[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΖύμη για φύλλο: 1 κ. αλεύρι 3 αυγά αλάτι 2 κουτ. βούτυρο 1 ποτήρι του κρασιού ούζο 1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο 1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα ένα μπολ[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grγια 6 άτομα Ασπράδια από 3 αυγά 125 γρ κρυσταλική ζάχαρη 125 γρ. άχνη ζάχαρη 5 σταγόνες ανθόνερο 200 γρ. κρέμα γάλακτος Διάφορα φρούτα του δάσους (κόκκινα και[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΗ προχθεσινή γιορτή της μητέρας άφησε να περάσει απαρατήρητη μια άλλη γιορτή , εκείνη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Σας οφείλω λοιπόν ένα κέρασμα για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟνομάζονται και rose flower cookies. Τα βλέπεις όλα ρόδινα! Τι χρειαζόμαστε: 225 γρ. βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου) 225 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑχ αυτό είναι οι γιορτές.Μυρωδιές και γεύσεις από τα παιδικά μας χρόνια.Δεν θα ξεχάσω τους γονείς μου που μοσχοβολούσαν βανίλια και κανέλα. Τα μελομακάρονα τα[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΓια 6-8 άτομα Για το κέικ 1/4 κούπας ανθόνερο (τριαντάφυλλο) 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο κρυσταλλική ζάχαρη[...]
Πηγή: sidagi.grΑφράτο, μυρωδάτο ,φίνο κέικ για όλες τις ώρες Του Αγίου Νικήτα σήμερα. Γιορτινή μέρα για πολλές περιοχές της Κρήτης αφού πολλά χωριά έχουν εκκλησιές και[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr¾ φλ. αραβοσιτέλαιο ½ φλ. ζάχαρη ¾ φλ. γάλα ¼ φλ. ανθόνερο ή ροδόνερο 1 κ.γ. κανέλα ½ φλυτζανάκι του καφέ μαύρο ρούμι 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 5 αυγά χωριστά οι[...]
Πηγή: cooktherapy.gr10 κρόκους αυγών 2 φλ. ανάλατο βούτυρο, που το έχουμε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά 1 ½ φλ. Ζάχαρη 2 κ/λιές. Φλούδα λεμονιού ψιλοκομμένη 2 κ’λιές φλούδα[...]
Πηγή: cooktherapy.grΕίναι η βασική κρέμα της Ζαχαροπλαστικής, εξ ου και το όνομά της. Και πού δεν τη χρησιμοποιούμε: στις Τούρτες, τις Πάστες Αμυγδάλου και το Μιλφέιγ, γεμίζουμε[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠριν λίγες μέρες έκανα ένα κέικ ολικής με μέλι, σαν μια πιο υγιεινή λύση μετά από τις γιορτές. Υποσχέθηκα στους φίλους στο facebook να το βάλω μέσα στη βδομάδα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα διαφορετικό γεμιστό κέικ που είχα δεi σε μιa πρωινή εκπομπή πρiν 4 χρόνια περίπου. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά 70 γρ βούτυρο 250 ml[...]
Πηγή: cookpad.com/grΝομίζω πως πάντα, τέτοια εποχή περίπου, εμφανίζομαι στο μπλογκ...προφανώς μαζί με τα σχολεία,τις πρώτες βροχές,τις πρώτες δροσιές, θέλω να νοιώσω πάλι οτι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΥΛΙΚΑ Για την τάρτα 125 γρ. βούτυρο 60 γρ. ζάχαρη άχνη 1 πρέζα αλάτι 1 αυγό 250 γρ. αλεύρι 50 γρ. αμύγδαλα 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 5 ml ανθόνερο Για την[...]
Πηγή: megatv.com/cookΑυτές τις μαρέγκες δεν τις έφτιαξα για να σας τις προτείνω ως γλυκό για τη γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου, ούτως ή άλλως η γιορτή αυτή δε μου λέει τίποτα, αλλά[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΥλικά (για 4 άτομα) Για το παντεσπάνι 180 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. αλεύρι 150 ml γάλα 150 ml ελαιόλαδο 10 γρ. μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι 400 ml νερό Μισό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕίσαι στην πόλη: Η βασική σου επιθυμία μπαίνοντας είναι να σωριαστείς στον καναπέ, βγάζοντας ταυτοχρόνως τα παπούτσια σου (σπρώχοντας το ένα με το άλλο,[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είμαι του κυριακάτικου brunch. Είμαι του κυριακάτικου μεσημεριανού γεύματος. Άλλωστε γιατί παρακαλώ να συγχωνεύσω δυο γεύματα ενώ μπορώ να φάω πρωϊνό,[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚατά την περίοδο της νηστείας του Ραμαζανιού σε όλες τις Αραβικές χώρες τα απογεύματα πωλούνται παντού φρέσκα γλυκά με σιρόπι μέσα σε μεγάλα ταψιά! Εξαιρετικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣάμαλι, το γλυκό της Δαμασκού Κολλάει το στόμα μου μαζί του και δηλώνω πως το σάμαλι είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Η σχέση μου μαζί του είναι αιώνια. Έχει[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΥλικά για (30-35 τεμάχια) Για την ζύμη 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120γρ φρέσκο βούτυρο 1 πρέζα αλάτι 2 κρόκους αυγών 2 κ.σ. ζάχαρη 2-3 κ.σ. ανθόνερο ή[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΤΟ ΜΗΛΟ Το μήλο αποτελούσε ανέκαθεν σύμβολο πειρασμού και υποκίνησης. Ανα τους αιώνες ίσως είναι το πιο πολυσυζητημένο φρούτο! Θεωρήθηκε οτι είνια το φρούτο[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΕκμέκ με τσουρέκι Υπέροχο, ανάλαφρο επιδόρπιο από σιροπιασμένο τσουρέκι για κάθε περίσταση.. Το γλυκό μας περιλαμβάνει χειροποίητη κρέμα patisserie και αφράτη[...]
Πηγή: lixoudiesmarifanis.blogspot.grΠροζυμένια κρητικά κουλουράκια με πολύ ιδιαίτερη τεχνική! Είναι εκπληκτικό το πόσες πολλές συνταγές από διαφορετικές περιοχές σχετίζονται μεταξύ τους είτε στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr