Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 86 συνταγές
Ιστορία της Γαστρονομίας του λουκουμά και .. πολλές Συνταγές !! γλυκές και…αλμυρές!!! Γενικά ιστορικά στοιχεία για τη γαστρονομία του λουκουμά ανά τον κόσμο Ο[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο τσιζ κέικ είναι ένα πολύ ωραίο γλυκάκι, που γίνεται κανονικά με τυρί κρέμα. Σε αυτήν εδώ την εκδοχή, ελληνική θα την έλεγα, το φτιάχνουμε με ανθότυρο.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤης γιορτής το ΓΛΥΚΟ! Εντάξει έχει μείνει μπισκοτογλυκό για κέρασμα, αλλά είπα να βάλω κι ένα φρέσκο ένεκα της ημέρας!! Πρόκειται για ένα κλασικό Lemon[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΚαι φυσικά με ελαιόλαδο! Την ιδέα για το κέικ αυτό την πήρα από μια συνταγή από εγγλέζικο βιβλίο που έχω εδώ και χρόνια . Δεν είχε βέβαια θέση σε ένα blog[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα διαφορετικό γεμιστό κέικ που είχα δεi σε μιa πρωινή εκπομπή πρiν 4 χρόνια περίπου. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά 70 γρ βούτυρο 250 ml[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 250 γρ. άσπρο αλεύρι 2 κουταλιές λάδι νερό Γιά την γέμιση: 400 γρ. ανθότυρο κανέλα ξύσμα λεμονιού 300 γρ. ξερά σύκα ή χουρμάδες ζάχαρη[...]
Πηγή: greekcook.grΠριν αρκετό καιρό μιλάγαμε με την Πηνελόπη για αυτή την τάρτα κι είχα δώσει υπόσχεση ανάρτησης. Ήρθε λοιπόν η ώρα της. Την ιδέα αυτής της τάρτας την έχω πάρει[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΕκτός από βατόμουρα μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε και κοµπόστα φρούτων, αλλά πολύ καλά στραγγισµένη. Αλλη μια συνταγή της Αργυρώς ελαφριά και νόστιμη!!! Τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣας έχει τύχει να παραλάβετε δέμα με φαγώσιμα εκλεκτά προϊόντα ;; Εγώ πριν πολύ λίγες μέρες έλαβα δέμα από την αγαπημένη μου φίλη Λίνα με Κρητικά προϊόντα και[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΥλικά: (ταψί 21 εκατοστά) 300 γραμ. φύλλο για κανταϊφι 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος (λυωμένο) 250 γραμ. άσπρο μαλακό τυρί (ανθότυρο, μανούρι ή φρέσκο[...]
Πηγή: greekcook.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤην αρχική ιδέα γι αυτό το γλυκό την πήρα πριν από πολλά χρόνια από την αγαπημένη μου Magica. Τότε, στο ιστορικό hungry, οι συνταγές της -και όχι μόνο-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ ιδέα της συγκεκριμένης τάρτας τριγυρνούσε εδώ κι εβδομάδες στο μυαλό μου όταν διάβασα μια συνταγή στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού "OLIVE" για μελωμένα[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜια υπέροχη τάρτα με νοστιμότατη, αφράτη και μπισκοτένια βάση, σχεδόν άγλυκη, για να κυριαρχήσουν γευστικά τα συστατικά της γέμισης. Η γέμισή της συνταιριάζει[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά Σφολιάτα 1 πακέτο 800γρ ασπράδι αυγού 1 χτυπημένο με λίγο νερό μασκαρπόνε ή ρικότα ή ανθότυρο 400γρ ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο 3[...]
Πηγή: icookgreek.comΣήμερα κερνάω γλυκό γιατί είναι η 34η επέτειος του γάμου μας. Χρόνια μας πολλά και να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι και αγαπημένοι. Δεν θα γράψω πολλά λόγια αλλά[...]
Πηγή: kopiaste.infoΓια 6-8 άτομα φυστίκι Αίγινας, ψιλοκομμένο 1/2 κιλό φράουλες, για το στόλισμα 250 γραμμάρια καταϊφι 1 κούπα βούτυρο καθαρισμένο, λιωμένο Για τη γέμιση 2[...]
Πηγή: sidagi.gr250 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους 2 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. νερό 1/2 φλ. ζάχαρη 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. ανθότυρο φρέσκο σε[...]
Πηγή: argiro.grΥλικά ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ μπισκότα τύπου digestive: 200 γρ. βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ανθότυρο ανάλατο: 250 γρ. αυγά: 2 κρόκοι και 1 ολόκληρο[...]
Πηγή: icookgreek.comΓλυκό διαίτης, ιδανικό ελαφρύ γλυκάκι για το καλοκαίρι, για αυτές που θέλουν να κάνουν δίαιτα και δεν μπορούν χωρίς... γλυκό. Τι χρειαζόμαστε: Για την βάση: 1[...]
Πηγή: cookpad.com/gr200γρ τυρί κρέμα τύπου philadelphia ή μασκαρπόνε ή ανθότυρο ή στραγγιστό γιαούρτι 75γρ ινδοκάρυδο 2κ.σ. άχνη ζάχαρη 1 βανίλια 20γρ αγελαδινό βούτυρο 2[...]
Πηγή: cooktherapy.grΣυνταγή 1η απο την Ιταλία Η ιστορία του και απο που πήρε το όνομα του Το ιταλικης προέλευσης διάσημο γλυκό , πήρε το όνομάτου , από την αναζωογονητική και[...]
Πηγή: greekmasa.grΓια 6-8 άτομα Για τη βάση 100 γραμμάρια μπισκότα 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Για την κρέμα 350 γραμμάρια ανθότυρο 4 κουταλιές της σούπας μέλι 25 γραμμάρια[...]
Πηγή: sidagi.grΥλικά: Για 2-4 άτομα Για την κομπόστα βύσσινο ½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα 4 ποτήρια νερό 4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη 2 ξύλα κανέλας[...]
Πηγή: sidagi.grΦέτος το Πάσχα είπαμε να πρωτοτυπήσουμε και να σας ετοιμάσουμε τσουρέκια και κουλουράκια διαφορετικά από τα κλασσικά και αγαπημένα! Φυσικά στις πασχαλινές[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr500 γρ. φύλλο κρούστας 1/2 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη 4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα) 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 κουτ. σούπας κανέλα 1/2 κουτ. σούπας γαρίφαλο[...]
Πηγή: cookpad.com/grComments are closed. Πριν μερικές ημέρες ήταν τα γενέθλια του γιου μου και του έφτιαξα αυτή την τούτα με παντεσπάνι βανίλιας, κρέμα τυριών με επικάλυψη[...]
Πηγή: kopiaste.infoΕδώ στην σελίδα αυτή anyzkowo. βρήκαμε αυτήν την τέλεια και εύκολη ιδέα . Ότι πρέπει ακόμα για να το κάνετε σε διάφανης πλαστικά ποτήρια για το πάρτυ του[...]
Πηγή: glykestreles.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΤο σημερινό κέρασμα σίγουρα αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας, αφού τα γλυκά λεμονιού είναι κατάλληλα ως επιδόρπια ό,τι κι αν περιλαμβάνει το μενού! Για να το[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν και οι διεκδικητές της καταγωγής του είναι οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί εμάς δεν μας απασχολεί, αφού λίγο-πολύ όλη η Κεντρική Ευρώπη μα και τα Βαλκάνια[...]
Πηγή: kitchenstori.esΥλικά Για τη βάση 10 φύλλα κρούστας 150γρ. βούτυρο λιωμένο 12 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα 100γρ. καρύδια χοντροκομμένα 150γρ. γραβιέρα τριμμένη 3κ.σ[...]
Πηγή: megatv.com/cook500γρ. (1 πακέτο) κανταΐφι 1 φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο 2 αυγά 2 φλιτζ. γάλα εβαπορέ φρεσκοτριμμένο πιπέρι για τη γέμιση 2 φλιτζ. ανθότυρο 1½ φλιτζ.[...]
Πηγή: cooklos.grΑυτό που σήμερα αποκαλούμε cheesecake, και τo φτιάχνουμε με ανούσια επεξεργασμένα δήθεν «τυριά», όπως προστάζουν οι συνταγές που παπαγαλίζουμε από[...]
Πηγή: bostanistas.gr