Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 62 συνταγές
Η μπουγάτσα της Πελοποννήσου. Βρίσκεται στο βιβλίο "Αχαιών Γεύσεις" της Σοφίας Χριστοπούλου. Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κιλό αλεύρι 1 1/2 ποτήρι λάδι 1 1/2 ποτήρι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠερισσότερες συνταγές δείτε πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές Υλικά 1 ποτήρι λάδι. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι . Ξύσμα από ένα πορτοκάλι. 2[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΌταν σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα, εκτός από κουραμπιέδες και μελομακάρονα , στο μυαλό μας έρχονται και οι δίπλες. Τραγανές, αφράτες, βουτηγμένες σε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πετιμέζι, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά παρασκευάσματα, που επινόησαν οι άνθρωποι, εδώ και αιώνες. Με το πετιμέζι, μπορούμε να φτιάξουμε από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι πιο νόστιμες νηστίσιμες γλυκές συνταγές Ποιος είπε ότι τα νηστίσιμα δεν είναι και νόστιμα; Μάλλον όσοι δεν έχουν δοκιμάσει! Σας προκαλούμε να δοκιμάσετε τις[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών (κατά προτίμηση βιολογικών) 100 ml φρέσκο[...]
Πηγή: gastronomos.gr750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά 1 σφηνάκι ούζο 1 σφηνάκι λάδι 2 κουταλιές ζάχαρη 2 βανίλιες Σιρόπι 3 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κουταλιά[...]
Πηγή: cooktherapy.grΌλα τα παραδοσιακά γλυκίσματα των Χριστουγέννων έχουν τη χάρη τους. Όταν αναφερόμαστε όμως στις δίπλες, ξέρουμε ότι έχουμε ανέβει επίπεδο!! Είναι από τα[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grhttp://magiriki-sintages.gr/recipe/291/κουραμπιέδες!!.html Μερίδες: 20 Xρόνος: 60' λεπτά Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη 5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grυλικά : 120 γρ. μπισκότα βρώμης (σε καλά super market ) 120 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 40 γρ. σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη Isostevia * 20 γρ. αμύγδαλα[...]
Πηγή: xryses-syntages.grΈνα εξαιρετικά αφράτο γλυκό , χωρίς βούτυρο , πολύ ελαφρύ, με υπέροχη γεύση κανέλλας και πορτοκαλιού, που γίνεται με ηλιέλαιο . Είναι τόσο ωραίο, που μπορούμε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑυτό το κέικ είναι για τσιμπολόγημα, όπως ένα ζεστό φραντζολάκι που μόλις ξεφούρνισες. Το παίρνεις αγκαλιά -βοηθά και το σχήμα του- κι αρχίζεις να κόβεις[...]
Πηγή: kitchenstori.esΥλικά: Για 4-6 άτομα 2 κουταλιές του γλυκού σόδα μαγειρικής 1 ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ 3 κουταλιές του γλυκού κανέλα 1 κουταλιά του γλυκού[...]
Πηγή: sidagi.gr1 1/2 ποτήρι (νερού) μούστο 1 1/2 ποτήρι (νερού) λάδι 1 1/2 ποτήρι (νερού) ζάχαρη 1/2 ποτήρι (κρασιού) κονιάκ μισό λεμόνι, το χυμό 2 πορτοκάλια, το ξύσμα 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΝηστίσιμα σκαλτσουνάκια για την σαρακοστή. Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 50 ml ελαιόλαδο 1 κουταλιά ξύδι 1 κουταλιά ούζο χυμο 1 πορτοκαλιού 1 κουταλάκι σόδα 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΘυμάμαι τη μητέρα μου να φτιάχνει τέτοια εποχή μπατόν σαλέ, αλμυρά μπισκοτάκια σε διάφορα σχήματα με τη ζύμη που χρησιμοποιούσε για τα σπιτικά μισοφέγγαρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΦΥΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ 3 κιλά αλεύρι περίπου (περισσεύει λίγο που το χρησιμοποιούμε για το άνοιγμα των φύλλων) 1 κούπα τσαγιού λάδι 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grO ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ, (ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΛΟΚΜΑΔΕΣ, ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ LOKMA), ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grΈνας αρωματικός σιμιγδαλένιος χαλβάς τόσο επίκαιρος λόγω νηστείας, όσο και ιδιαίτερος, λόγω της προσθήκης του μελιού.Το μέλι χαρίζει στον χαλβά μια πιο soft[...]
Πηγή: kitchenstori.esΤα Χριστούγεννα, είναι η εποχή με τα περισσότερα και πιο ωραία γλυκά. Η παράδοση θέλει να φτιάχνουμε κουραμπιέδες , μελομακάρονα , και φυσικά τραγανές,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr