Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
Ετοιμάστε τα τώρα για το Πάσχα! Τα λικέρ με εσπεριδοειδή είναι τα αγαπημένα μου. Είναι ιδιαίτερα αρωματικά και γλυκόπιοτα και αποτελούν ιδανική συνοδεία για τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι κλασική συνταγή της Σαρδηνίας και ίσως ακόμα προλαβαίνετε να φτιάξετε το ασυνήθιστο αυτό χωνευτικό λικέρ για να το χαρείτε ή και για να το χαρίσετε στις[...]
Πηγή: bostanistas.grΥπέροχα κουλουράκια λαδιού με πετιμέζι «νέας εσοδείας»! Η συνταγή είναι από τετράδιο αγαπημένης και εξαιρετικής μαγείρισσας που δεν είναι πια μαζί[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠορτοκαλάδα από ώριμα ζουμερά πορτοκάλια! Τα πορτοκάλια αυτή την εποχή τελειώνουν, αλλά είναι πολύ γλυκά και προσφέρονται για όλα τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grγλυκο : 1 κιλο κουμ κουατ 5 ποτηρια νερο 1 1/2 κιλο ζαχαρη 2 κ.σ. γλυκοζη 2 κ.σ. χυμο λεμονι 1 τσοπ στικ (για να τα τρυπήσουμε) λικερ: το σιροπι που θα[...]
Πηγή: cooktherapy.grΓλυκάκι κι από μένα σήμερα ! Εντάξει δεν είναι σοκολατένιο και κόκκινο και κρεμώδες, αλλά είναι κατάλληλο για όσους θεωρούν ότι πρέπει να γιορτάζουν αύριο. Τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠολλά χρόνια πίσω με πάει η σημερινή συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια όπου μια θεία που δεν ήταν θεία μας αλλά έτσι την φωνάζαμε και την αγαπούσαμε σαν θεία ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα ξινόδεντρα ανέκαθεν ήταν από τα αγαπημένα δέντρα των κρητικών. Σε κάθε αυλή με κήπο, σε κάθε περβόλι θα υπάρχουν οπωσδήποτε λεμονιές και πορτοκαλιές ! Μόνο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι λωτοί (ή λώτα) είναι φρούτα που δεν με έχουν συγκινήσει ΠΟΤΕ! Η μάνα μου τρελαινόταν. Της άρεσαν (και της αρέσουν) πολύ, ενώ εγώ δεν καταλάβαινα τι ακριβώς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑφού βγήκαν και τα κεράσια και τα βερύκοκα, μην ξεχνάτε οτι τίποτα δεν πάει χαμένο. Με τα κουκούτσια τους γίνεται λικέρ. Συνταγή από τη γιαγιά μου κι αυτή,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΜοιάζει με σφιχτούς λουκουμάδες. Είναι ένα αυθεντικό γλυκό της Κρήτης και κυρίως του νομού Λασιθίου Τι χρειαζόμαστε: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει η[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚουλουράκια που μοιάζουν πολύ με δίπλες στη γεύση, χωρίς αυγά!! Τι χρειαζόμαστε: 1 κ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις χυμό 2 πορτοκαλιών ξύσμα ενός[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο έχω πει κι άλλες φορές πως το " καλό " γλυκό των ημερών για μένα ήταν πάντα ο μπακλαβάς. φούρνος της Καλμούκαινας απέναντι από το σπίτι μου στο χωριό μέσα[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΥλικά: 2 μεγάλα πορτοκάλια 2 1/2 κούπες ζάχαρη ¾ κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ¼ κούπας ρακή ή κονιάκ ή λικέρ της[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΕύκολα και νόστιμα, ζαχαρωμένα κουλουράκια ! Αυτά τα κουλουράκια όσο κι αν δείχνουν νεωτεριστικά, είναι παραδοσιακά της κουζίνας μας. Με απλά υλικά και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝηστίσιμα καλτσούνια Νηστίσιμα καλτσούνια σε γλυκιά έκδοση Υλικά Ζύμη: 1 κούπα ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας ρακή ή κονιάκ ½ κούπας χυμό πορτοκαλιού 1[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr