Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 3 συνταγές
Μπακαλιάρος σε πρασινάδα με μπόλικο λεμονάκι. Αν το συοδέψετε και με μια ηπειρώτικη Ντεμπίνα θα το λατρέψετε. Συνταγή : Περικλής Κοσκινάς. Μερίδες : για 4[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα λαχανικά της εποχής και να δημιουργήσουμε πίτες που θα ενθουσιάσουν την παρέα. Συνταγή : Περικλής Κοσκινάς. Μερίδες : για ένα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΔιανύουμε το μήνα Απρίλιο και η διάθεσή μου ανεβαίνει με τους ρυθμούς του υδράργυρου. Η ζέστη μου πάει και την καταβρίσκω να νιώθω ότι ο χειμώνας είναι στο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜε την παλιά παραδοσιακή κρητική συνταγή… Κυάμων απέχου… Η φράση ανήκει στον Πυθαγόρα και ερμηνεύτηκε πολλαπλά! Άλλοι ισχυρίζονται ότι ο φιλόσοφος[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα διαφορετικό ριζότο που θα σας ενθουσιάσει. Συνταγή : Κλεομένης Ζουρνατζής. Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 45΄, μαγείρεμα περίπου[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΚάθε αρχή της άνοιξης που κάνουν την εμφάνισή τους τα κουκιά και οι αγκινάρες, οι επιλογές μαγειρέματός τους είναι πολλαπλές. Με λευκή ή κόκκινη σάλτσα, λίγες[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι χοχλιοί είναι προαιρετικοί! Ίσως η τελευταία φορά που μαγείρεψα αγκιναροκούκια για φέτος. Τα κουκιά έχουν σχεδόν όλα μεστώσει και μόνο οι καρποί τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛΑΧΑΝΙΚΑ: Αρακάς κοκκινιστός Αρακάς με αγκινάρες Αρακάς με πατάτες λεμονάτος Αρακάς σούπα Γεμιστά στο φούρνο (ντομάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές)[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΤα φρέσκια κουκιά που είδα καθαρισμένα στο μανάβικο της γειτονιάς μου μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα ομολογώ πως μου έφτιαξαν το κέφι σηματοδοτώντας πιο δυνατά κι’[...]
Πηγή: caruso.grΣαλάτα εποχής από την παράδοσή μας, που θα μπορούσε να είναι έμπνευση μεγάλου σεφ! Ξέρετε τι είναι ο αροδαμός; Είναι ο καινούργιος βλαστός, τα βλασταράκια και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Αγαπημένο από τις ελληνικές οικογένειες νηστίσιμο φαγητό και όχι μόνο. Αγαπημένο και του χειμώνα εφόσον τα παντζάρια είναι τότε στην εποχή[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΚαλημέρα σας! Καλό μήνα να έχουμε! Σήμερα έχουμε φαγάκι παραδοσιακό στην Κεφαλονιά που συνηθίζεται πολύ την Μεγάλη Πέμπτη και γενικότερα μέσα στην νηστεία της[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤην αγκινάρα πολλοί αγάπησαν, το καθάρισμά της όμως, ουδείς!Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά δύσκολα όσο φαντάζεται κανείς, αν είναι οργανωμένος με τα[...]
Πηγή: caruso.gr8 αυγά 4 φέτες ζαμπόν 4 φέτες χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο 150 γρ. αποφλοιωμένα κουκιά 150 γρ. αποφλοιωμένο αρακά 150 γρ. πράσινα φασόλια 150 γρ. καρότα[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΕύκολος, δοκιμασμένος και επιτυχημένος τρόπος! Οι αγκινάρες είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των κρητικών. Τις εκτιμούμε και τις μαγειρεύουμε με πάρα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤην Τετάρτη υπήρχε ανάγκη επίσκεψης στο Ναύπλιο για επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου, θα μου πείτε εσύ τι ήθελες;;εγώ είμαι ο επίσημος driver σε κάτι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΚαι με ένα καθαρά ανοιξιάτικο φαγητό αρχίζουμε την εβδομάδα μας. Γεμάτο βιταμίνες θρεπτικό, και πολύ μα πολύ νόστιμο. Ένα από τα κλασικά παραδοσιακά, και πολύ[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΔιακρίνει τους ανθρώπους σε 4 διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την ομάδα αίματος που έχουν (δηλαδή, 0, Α, Β, και ΑΒ) και ταυτόχρονα προβαίνει σε διάκριση[...]
Πηγή: dietrecipes.grΆλλο ένα φαγητό κρητικό παραδοσιακό θα σας παρουσιάσω, που είναι ανοιξιάτικο και νηστίσιμο. Υλικά (για 4-5 μερίδες) : 500-600 γρ. χοχλιοί 1 κιλό δροσερά[...]
Πηγή: greekmasa.grΤροφές γνώριμες και αγαπημένες στους παλαιότερους, που με αυτές μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αλλά σπάνια εμφανίζονται στο τραπέζι των νεότερων. Αξίζει να τις[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.gr