μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Παραδοσιακη φαβα Σαντορινης

Οδηγιες

Για εσάς που σας αρέσει η φάβα, και μάλιστα η παραδοσιακή φάβα Σαντορίνης, ο σεφ του Κτήματος Νικολέλη, Νίκος Γιαλούρης, σας δείχνει πως να την απολαύσετε... Υλικά ½ κιλό Φάβα Σαντορίνης 500ml Νερό 3 Κρεμμύδια ξερά μέτρια 100ml Ξύδι κόκκινο 250ml Ελαιόλαδο Αλάτι - Πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τη φάβα από ξένα σώματα, την πλένουμε καλά και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό μας σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράσει την ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και συμπληρώνουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι την κατσαρόλα κλείνοντας τα 2/3 της μόνο και την αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν η φάβα απορροφήσει τα υγρά και όπως την ανακατεύουμε έχει αρχίσει να λιώνει την βγάζουμε από τη φωτιά. Την γυρνάμε σε μία ανοξείδωτη λεκάνη και την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός multi χειρός, προθέτοντας το ελαιόλαδο και αμέσως μετά το ξύδι. Δοκιμάζουμε λίγο για να δούμε πως είναι στο αλάτι και είμαστε έτοιμη για σερβίρισμα. Σερβίρεται με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, καλή σας όρεξη.

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με κρέαςΟχι
  • Με θαλασσινάΟχι
  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. FAQ
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία