μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | διαιτα dukan για χορτοφαγους | ντουκαν συνταγες γλυκα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πασχα 2012 - ετοιμασια Κοκορετσι

Οδηγιες

Όπως είναι γνωστό οι ΈΛΛΗΝΕΣ γιορτάζουν την ανάσταση του Θεανθρώπου με την ετοιμασία διάφορων μεζέδων, όπως είναι η μαγειρίτσα , το σπληνάντερο , η γαρδουμπίτσα , το κοκορέτσι που είναι ο απόλυτος μεζές και πολλά άλλα ! Στο συγκεκριμένο βίντεο δεν θα παρακολουθήσετε πως γίνεται μιας και όλοι ξέρουμε απλά θα σας δώσω μερικές συμβουλές για παραδοσιακό ρουμελιώτικο σπιτικό κοκορέτσι ! Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε όπως όλοι ξέρουμε είναι συκοταρίτσες και αντεράκια από αρνάκι ή κατσικάκι (όσο πιο μικρό ηλικιακά και κοντά στα 12-15 κιλά τόσο καλύτερα τα λεγόμενα γάλακτος) . Πιο αναλυτικά -Για να φτιάξουμε ένα παραδοσιακό Ρουμελιώτικο σπιτικό κοκορέτσι χρειαζόμαστε τα εξής υλικά : μια πλήρη συκωταριά από αρνάκι ή κατσικάκι καθώς και τα έντερα από αυτά. -Αφού κόψουμε , το συκώτι , την σπλήνα, την καρδιά, τα πνευμόνια, τα γλυκάδια, την μπόλια στα κατάλληλα κομμάτια και μεγέθη πού χρειαζόμαστε, τα αλατίζουμε , τα πιπερίζουμε kλπ. - Ήδη έχουμε καθαρίσει τα έντερα πολύ καλά και έχουμε ετοιμάσει την σούβλα μας ή τις σούβλες μας ,ανάλογα με το πόσο υλικό έχουμε. -Αφού πια ήμαστε έτοιμοι , αρχίζουμε να τοποθετούμε (περνάμε) στη σούβλα μας ,τα 7 διαφορετικά παραπάνω υλικά με την εξής σειρά : Δηλαδή ,1 πνευμόνι, 1σπλήνα, 1 γλυκάδι, 1 συκώτι, 1 καρδιά , 1 μπόλια και μετά ομοίως ξανά από την αρχή μέχρι να γεμίσουμε την σούβλα μας. -Όταν έχουμε ήδη τοποθετήσει όλα τα υλικά μας στην σούβλα ,τότε παίρνουμε τα έντερα του αρνιού ή του κατσικιού πού έχουμε και αρχίζουμε να τυλίγουμε εξωτερικά με αυτά , τα υλικά μας , γυρίζοντας την σούβλα αργά - αργά σταθεροποιώντας τα. - Αφού τελειώσουμε μετά ξεκινάμε το τύλιγμα εκεί δεν υπάρχουν οδηγίες θέλει μεράκι :D ώστε να φαίνεται και όμορφο στο μάτι .. -Όταν τελειώσουμε την εργασία μας αυτή, ο σπιτικός μεζές , το παραδοσιακό σπιτικό Ρουμελιώτικο κοκορέτσι που φτιάξαμε ,είναι έτοιμο για ψήσιμο και κατανάλωση. Καλή όρεξη. -Στο Βίντεο που παρακολουθείτε τώρα , θα με δείτε α) ήδη να έχω (περάσει) τοποθετήσει (όλα τα υλικά που προανέφερα πιο πριν) πάνω στη σούβλα και β) θα με δείτε να τυλίγω αργά- αργά τα έντερα γύρω από τα υλικά που είναι περασμένα στη σούβλα για να τα σταθεροποιήσω. Στο τέλος του Βίντεο θα δείτε ότι έχω φτιάξει 3 σούβλες με παραδοσιακό σπιτικό Ρουμελιώτικο κοκορέτσι έτοιμες για ψήσιμο. ΥΓ Αυτό το βίντεο φτιάχτηκε γιατί έτσι μας αρέσει όπως λέει και η Amstel το τραγούδι Τσοπανάκος ήμουνα Τραγούδι : Αλέκος Κάλλης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι
  • Με μοσχάριΟχι
  • Με χοιρινόΟχι
  • Με κιμάΟχι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. FAQ
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία