Οδηγιες
Υλικά:
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό κρεμμύδια
- λίγο σκόρδο
- μισή κούπα λαδόξιδο
- ντομάτα πελτέ (ή συμπυκνωμένο χυμό ή φρέσκια στο μούλτι)
- 3 φύλλα δάφνης
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- ελάχιστη ζαχαρίνη
- νερό
Εκτέλεση:
Πλένετε την σουπιά την καθαρίζετε αν δεν είναι καθαρισμένη.
Βάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα και ρίξτε τα κρεμύδια και λίγο
σκόρδο να γίνουν διαφανή. Θέλει αρκετά λεπτά να φύγουν τα νερά
τους.
Ρίξτε μετά τις σουπιές ανακατεύετε, να φύγει το νερό τους και να
τσιγαριστούν λίγο.
Ρίξτε το μηλόξιδο και ανακατέψτε, να εξατμιστεί το αλκοόλ να μην
έχει έντονη γεύση.
Μετά ρίξτε και τη ντομάτα (πελτέ με νερό ή συμπληκνωμένο) και τα
υπόλοιπα υλικά.
Σιγοβράστε 1-1,5 ώρα να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνουν μόνο
με τη σάλτσα και το κρεμμύδι.
Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr
Υλικα Συνταγης
- ντομάτα
- κρεμμύδι
- σκόρδο
- δάφνες
- μηλόξυδο
- ζαχαρίνη
Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο