banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | banoffee συνταγη | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κουνουπιδι με Μπροκολο γκρατινε, με Bechamel απο Αμαρανθο

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 4-6 άτομα):

  • 350 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μέτριες φούντες
  • 200 γρ. μπρόκολο (άνθη και στέλεχος) κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 30 γρ. μαλακό λευκό αλεύρι βιολογικής γεωργίας
  • 30 γρ. αλεύρι αμάρανθου βιολογικής γεωργίας
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο βιολογικής γεωργίας
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 30 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
  • μη ραφιναρισμένο αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο έξτρα βούτυρο
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετείτε τη σχάρα όπου θα ακουμπήσετε το πυρίμαχο ταψί στη 2η θέση από κάτω.

Καθαρίζετε το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Τα κόβετε σε μικρα κομμάτια, τα πλένετε και τα σουρώνετε. Βράζετε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Όταν το νερό έρθει σε βρασμό, ρίχνετε τα λαχανικά και από τη στιγμή που αρχίζει ξανά ο βρασμός του νερού, τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη για αργότερα.

Τρίβετε τα τυριά και τα βάζετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ χρησιμοποιώντας την ίδια κατσαρόλα που βράσατε τα λαχανικά (γιατί να πλένουμε και αλλη;). Την ακουμπάτε πάνω στο μάτι σε σιγανή/μέτρια φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο - προσοχή μη σας καεί - ρίχνετε τα δύο είδη αλευριών και με ένα σύρμα (balloon), ανακατεύετε συνεχώς το μίγμα για περίπου 2-3 λεπτά, με σκοπό να ψήσουμε το αλεύρι, ώστε να φύγει η γεύση του άψητου αλευριού στη σάλτσα μας.

Το συγκεκριμένο μίγμα, θα έχει διαφορετική υφή από αυτό που έχετε συνηθίσει. Θα θυμίζει χοντρόκοκκη άμμο, αλλά αυτό εσάς να μη σας ανησυχεί καθόλου. Συνεχίστε να ανακατεύετε με το σύρμα. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος αυτού, ρίχνετε λίγο γάλα και ανακατεύετε γρήγορα και συνεχώς - προσωπικά, δεν έχω χρησιμοποιήσει πότε ζεστό γάλα, αλλά κρύο και πότε δεν μου έχει σβολιάσει η σάλτσα, όποτε την έχω φτιάξει. Το μυστικό είναι στο πολύ γρήγορο ανακάτεμα και στη μικρή ροή του γάλακτος που προσθέτετε, ώστε η κίνησή σας να μην επιτρέπει στο γάλα που ρίχνετε να σβολιάσει.

Όταν ολοκληρώσετε με την προσθήκη του γάλακτος, ρίχνετε το θυμάρι, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι λευκό και χαμηλώνετε τη φωτιά ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μη σας κολλήσει.

Τέλος, ρίχνετε τη μιση παρμεζάνα, ανακατεύετε και την αφήνετε μακριά από τη φωτιά.

Η σάλτσα μπεσαμέλ θα πρέπει να έχει μέτρια πυκνότητα. Ούτε πολύ πυκνή, ούτε πολύ αραιή. Αν πήξει περισσότερο απ' όσο θέλετε, της ρίχνετε πολύ λίγο γάλα κάθε φορά και ανακατεύετε. Αν όμως παρα-πήξει, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα (σκεφτείτε να τη διορθώσετε με κορν φλάουρ).

Ρίχνετε λίγη από την σάλτσα στον πάτο του πυρίμαχου σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε. Ρίχνετε στη συνέχεια τα λαχανικά και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Προσεκτικά, απλώνετε τη σάλτσα μπεσαμέλ επάνω στα λαχανικά, ρίχνετε και την υπόλοιπη παρμεζάνα, 2-3 κ.γ. δεξιά και αριστερά βούτυρο, τη φρυγανιά και την ψήνετε στον φούρνο έως ότου ροδισει.

Ταιριάζει με πράσινη σαλάτα, egg salad finger food και ένα καλό άσπρο κρασί.

Καλή Απόλαυση!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • γραβιέρα
  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • μπεσαμέλ
  • γάλα
  • κρασί
  • παρμεζάνα
  • λάχανο
  • κουνουπίδι
  • θυμάρι
  • μπρόκολα
  • κορν φλάουρ
  • αμάρανθο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία