χαλβας σαπουνε παρλιαρος | παγωτο μπανανα 1 λιτρο | συνταγές με κιμα που περισσεψε | κουλουρακια με αυγα | μπαρμπουνια στο φουρνο λαζαρου | banoffee ευκολο | νουα χωρις αλατι με μπαχαρικα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κεικ με ροδονερο!

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 50 γρ.αλεύρι
  • 160 γρ.άχνη
  • 200 γρ.αμύγδαλο σε σκόνη
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 35-40 γρ.ροδόνερο (μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ!)
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε το αλεύρι, το αμύγδαλο και την άχνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια. Ανακατεύετε καλά καλά, προσθέτετε και το ροδόνερο. Μέχρι τώρα λογικά θα σας έχουν πάρει οι μυρουδίτσες...!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε-αλευρώνετε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 18 εκ. Ρίχνετε μέσα το μίγμα και το ψήνετε για 40'. Να το ελέγχετε μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω... αλλά μη σας γίνει και μπισκότο :-)

Σερβίρισμα: Το βγάζετε από το φούρνο, ξεφορμάρετε, ραντίζετε με ελάχιστο ροδόνερο και έπειτα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Τip: Μπορείτε, όσοι από σας θέλετε και έχετε τη δυνατότητα, να στολίσετε γύρω-γύρω την πιατέλα που έχετε βάλει το κέικ με φρέσκα ροδοπέταλα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • μπισκότο
  • αμύγδαλο
  • ροδόνερο

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • μπισκότο
  • αμύγδαλο
  • ροδόνερο

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία