μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | συνταγη για νηστισιμα κεκακια | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | διαιτα dukan για χορτοφαγους
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μοσχαρισια φιλετα με αρωματικο βουτυρο και πουρε πατατας!

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά για το αρωματικό βούτυρο:

  • 300 γρ.βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κύβους και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 80 γρ.φυλλαράκια από διάφορα φρέσκα μυρωδικά της επιλογής σας, ψιλοκομμένα (προτείνω: μαϊντανό, άνηθο, βασιλικόμάραθο, κρεμμυδάκι φρέσκο)
  • ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι (ακέρωτο)
  • 1/2 κουτ.σούπας ούζο
  • αλάτι και πιπέρι


Υλικά για τον πουρέ πατάτας:
  • 800 γρ.πατάτες καθαρισμένες
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 4 κουτ.της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (εγώ προτείνω φρέσκο κρεμμυδάκι ή ξερό αν σας πειράζει το φρέσκο)
  • 20 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι


Υλικά για το φιλέτο:
  • 4 φέτες μοσχαρίσιου φιλέτου (180-200 γρ. η καθεμία και πάχους 3-4 εκ.)
  • αλαιόλαδο για το άλειμμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Αρωματικό βούτυρο

Αφού αφήσετε το βουτυράκι να έχει φτάσει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου το δουλεύετε καλά με ένα κουτάλι αφού αφρατέψει προσθέτετε και τα μυρωδικούλια σας! Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού σε όλο το βούτυρο! έπειτα απλώνετε το βούτυρο σε ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη σχηματίζοντας μια γραμμή. Τυλίγετε προσεκτικά τη μεμβράνη και φτιάχνετε ένα "λουκανικάκι". στρίβετε τις άκρες της μεμβράνης και φτιάχνετε έναν ωραιότατο ομοιόμορφο κύλινδρο! Ρολάρετε τον κύλινδρο για πολύ λίγο για να μη μείνουν κενά στη μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά καλά!

Φιλέτο

Λαδώστε τα φιλετάκια με τα χεράκια σας και πασπαλίστε τα με όσο αλατάκι και πιπέρι θέλετε. Υποθέτω ότι κάθε κουζίνα θα χει και ένα αντικολλητικό τηγάνι! Οπότε βάλτε το στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνετε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το επιθυμητό ψήσιμο.

Πουρές πατάτας

Βράζετε τις πατατούλες σε άφθονο νεράκι αλατισμένο που κοχλάζει για 30΄ περίπου. Σουρώνετε και μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ οπου τις καθαρίζετε και τις λιώνετε είτε με πιρούνι είτε με τα χέρια σας (το έκανε ο καλός μου και ήταν πολύ αφροδισιακό!). Καθώς τις λιώνετε ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και στο τέλος προσθέτετε τα μυρωδικά!

Σερβίρισμα!

Έφτασε η ώρα της κρίσης! Κόψτε μία ροδέλλα βούτυρο (το οποίο έχετε ξεπαγώσει για 10') και βάλτε το πάνω στο ζεστό και ζουμερό φιλέτο!στο πλαϊ μια γενναία κουταλιά πουρέ και είναι έτοιμο προς βρώσιν!

Καλή σας όρεξη! Ελπίζω να το απολαύσετε όσο και εμείς!!!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • πατάτα
  • μαϊντανός
  • λουκάνικo
  • άνηθο
  • ούζο
  • μοσχάρι
  • σχοινόπρασο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Ναι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία