banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | banoffee συνταγη | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαχανοντολμαδες Παπατρεχα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 λάχανο μεγάλο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • ¼ από μια μέτρια σελινορίζα
  • 150 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 150 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 ml ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο:
  • 1 ½ λεμόνι το χυμό
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση:

Παίρνουμε το λάχανο και με ένα μαχαίρι, βγάζουμε όλο το κοτσάνι από κάτω, μετά το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μονοκόμματο, μαζί με νερό και αλάτι και το βράζουμε. Όταν βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με μεγάλη προσοχή αφαιρούμε ένα-ένα τα βρασμένα φύλα.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την σελινορίζα, το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμαι, μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα χτυπάμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεγάλο, στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Θέλουμε το μίγμα να είναι, ούτε πολύ νερουλό, αλλά ούτε και σφικτό. Μετά προσθέτουμε το ρύζι και το κιμά και το ζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε 24 μακρόστενα μπαλάκια και τα τυλίγουμε με τα φύλα από το λάχανο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε στον πάτο της, μερικά λαχανόφυλλα τα πιο χοντρά και στην συνέχεια αυτά που μας περίσσεψαν. Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους, ο πρώτος είναι για να μην κολλήσει το φαγητό και ο δεύτερος μπορεί να φαγωθούν σαν σαλάτα. Μετά τοποθετούμε με προσοχή έναν-έναν τους λαχανοντολμάδες κυκλικά στην κατσαρόλα και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο, συμπληρώνουμε με νερό ζεστό ένα δάκτυλο πάνω από το πιάτο.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να σωθεί το πολύ νερό, στο τέλος αφαιρούμε το πιάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μετά αυγοκόβουμε.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το χυμό του λεμονιού, τα 2 αυγά και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομοιοποιηθούν, θα γίνουν σαν αφρός, μετά το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα πιρούνι συνεχίζουμε το χτύπημα, με την βοήθεια μιας κουτάλας, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε αργά-αργά. Μετά το περιεχόμενο του πιάτου, μονομιάς το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την σείουμε να πάει παντού.

Κοπιαστική συνταγή, αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει την μαγείρισσα.

Καλή όρεξη.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • κιμάς
  • αυγό
  • γάλα
  • ρύζι
  • λάχανο
  • σέλινο
  • μοσχάρι
  • σελινόριζα
  • καρολίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αλεύρι
  • φρυγανιά
  • κιμάς
  • αυγό
  • γάλα
  • ρύζι
  • λάχανο
  • σέλινο
  • μοσχάρι
  • σελινόριζα
  • καρολίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία