μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κανελονια με σπανακι, ντοματα και τυρια

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 800 γρ. ντοματούλες (ψιλοκομμένες κονσέρβα ή πασσάτα)
  • 1 κ.σ. κόκκινο κρασόξυδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φύλλα από σπανάκι
  • 3 κ.σ. βούτυροΟ
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • μοσχοκάρυδο
  • 100 gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 πράσσα σε ροδέλλες
  • 150 gr σπαράγγια (τις κορυφές σε κομμάτια)
  • 250gr. τυρί κρέμα
  • 50gr. κουκουνάρια
  • 20 φύλλα λαζάνια
  • 125 gr μοτσαρέλα σε κύβους
Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε μια κουταλιά από το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντοματούλες, το κρασόξυδο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε για 10 λεπτά ακόμη.

Ζεσταίνετε το σπανάκι χωρίς να συμπληρώσετε νερό και το αφήνετε να στραγγίσει.

Τηγαζίνετε τα πράσσα στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 8 λεπτά να μαλακώσουν. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τα σπαράγγια. Τηγανίζετε για 2 λεπτά και τα αδειάζετε σε μπολ μαζί με το σπανάκι, το τυρί κρέμα και τα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας, να γίνει απαλό μίγμα. Πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε με τη μισή παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Βράζετε τα λαζάνια για 1-2 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα τυλίξετε.

Αδειάζετε τη μισή σάλτσα σε ένα μακρόστενο πυρέξ. Παίρνετε μίγμα με τα πράσσα, το βάζετε στα λαζάνια και τα τυλίγετε σε ρολά. Τα βάζετε στο πυρέξ, αποπάνω ρίχνετε τη σάλτσα των τυριών και μετά την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Σκορπάτε τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήνετε για 20-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να σερβίρετε.

- Όταν βράζω τα λαζάνια, μέχρι να τα τυλίξω, τα βάζω σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

- Είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό αλλα πιστέψτε με πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και καλή επιτυχία!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • λάδι
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • τυρί
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδα
  • μοτσαρέλα
  • παρμεζάνα
  • λαζάνια
  • σπανάκι
  • κουκουνάρι
  • σπαράγγια
  • πράσσο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία