γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | τουρτα black forest βεφα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κανελλονια με μπεσαμελ

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 κουτί κανελλόνια προβρασμένα
  • Για τον κιμά:
    • 1 κιλό κιμά: 1/2 μοσχαρίσιο-1/2 χοιρινό
    • 1 ντοματάκι κονκασέ
    • 1 κρεμμύδι
    • 3 κεφαλάκια σκόρδο
    • αλάτι-πιπέρι
    • λίγο κρασί
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 1/4 τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας (ρεγκάτο-γκούντα)
  • Για τη μπεσαμέλ:
    • 1 λίτρο γάλα ή 4 κούπες εβαπορέ και 2 κούπες νερό
    • 9 κουταλιές αλεύρι
    • 6 κουταλιές μαργαρίνη
    • αλάτι-πιπέρι
    • μοσχοκάρυδο
  • Για την κόκκινη σάλτσα:
    • 1 χυμός ντομάτα της αρεσκείας σας
    • αλάτι-πιπέρι
    • 1 κ.σ λάδι
Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τον κιμά ως συνήθως τσιγαρίζοντας τον με το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια σβίνουμε με το κρασί. Έπειτα βάζουμε το κουτί με το κονκασέ ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να σωθούν άλα τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε και το τυρί.

Έχουμε φτιάξει τη σάλτσα μας που ελαφριά με αρκετό ζουμάκι.

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να λιώνει και προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις πάρει ένα χρυσο-κίτρινο χρώμα, ρίχνουμε το γάλα το οποίο είναι χλιαρό και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει. Αν σβολιάσει χτυπάμε με το μίξερ και αν πάλι χρειαστεί περισσότερο αλεύρι ή γάλα το προσθέτουμε. Τέλος, βάζουμε και το αλατοπίπερο και είναι έτοιμη.

Γεμίζουμε τα κανελλόνια με τον κιμά ο οποίος έχει κρυώσει και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τη μισή μπεσαμέλ. Βάζουμε από πάνω τα κανελλόνια, ρίχνουμε μετά την κόκκινη σάλτσα και τέλος πάλι την υπόλοιπη μπεσαμέλ και απο πάνω τριμμένο τυρί.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον αέρα για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Το τελευταίο δεκάλεπτο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Ειναι μπελαλίδικο αλλα εξαιρετικό φαγητό για Κυριακή ή για μπουφέ.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • γάλα
  • χοιρινό
  • μοσχοκάρυδα
  • γκουντα
  • κρασί
  • δάφνες
  • μαργαρίνη
  • κονκασέ
  • μοσχάρι
  • ρεγγάτο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κανέλα
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • κιμάς
  • τυρί
  • μπεσαμέλ
  • γάλα
  • χοιρινό
  • μοσχοκάρυδα
  • γκουντα
  • κρασί
  • δάφνες
  • μαργαρίνη
  • κονκασέ
  • μοσχάρι
  • ρεγγάτο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία