μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ | banoffee με καραμελα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Η ζαμπονοτυροπιτα της Ναντιας

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 15 φέτες ζαμπόν
  • 400gr. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (βιταμ)
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 λίτρο γάλα
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει μέχρι να γίνει μια απαλή κρεμά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο και το 1/3 από το τυρί. Ανακατεύουμε και η γέμιση της πίτας είναι έτοιμη.

Σε καλά βουτυρωμένο ταψί βάζουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση και μετά το υπόλοιπο τυρί. Βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Χαράζουμε την επιφάνεια, αλείφουμε με ένα αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Υ.Γ. Πρέπει να την αφήσετε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί η κρεμά.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • αλεύρι
  • τυρί
  • ζαμπόν
  • αυγό
  • γάλα
  • γκουντα
  • σφολιάτα
  • βιτάμ

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Ναι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία