banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Berbere (Αιθιοπικο μειγμα μπαχαρικων)

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • ¼ κουτ. γλυκού τριμμένο allspice (γνωστό και σαν πιμέντο -δεν εννοώ τη γλυκιά πιπεριά-, ή τζαμαϊκανή πιπεριά - jamaica pepper)
  • ¾ κουτ. γλυκού κάρδαμο
  • 1 / 8 κουτ. γλυκού κανέλα (προαιρετικό)
  • 1 / 8 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρίφαλλο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο (προαιρετικό)
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικό)
  • 1 κουτ. γλυκού τριγωνέλλα (λέγεται και τριγωνίσκος ή γραικόχορτο)
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
  • ½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουτ. γλυκού τουρμέρικ
  • 4-6 κουτ. σούπας μείγμα από πιπέρι καγιέν (κόκκινο πιπέρι, αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι, ή νιφάδες κόκκινης πιπεριάς) και πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, φρέσκο (καθαρισμένο και τριμμένο) ή αποξηραμένο (τριμμένο) αν φτιάχνετε ξερή σκόνη berbere
  • 2 κουτ. σούπας καλά ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή εσαλότ, παραλείψτε το αν φτιάχνετε ξερή σκόνη berberé (προαιρετικό)
  • 1 κουτ. γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο, παραλείψτε το ή χρησιμοποιήστε αποξηραμένο σκόρδο αν φτιάχνετε ξερή σκόνη berberé (προαιρετικό)
  • ¼ φλυτζ. λάδι, νερό ή κόκκινο κρασί (παραλείψτε το αν φτιάχνετε ξερή σκόνη berberé)


Εκτέλεση:
  • Σε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ψήστε τα αποξηραμένα μπαχαρικά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας ή κουνώντας την κατσαρόλα συνεχώς για να μην τσουλουφλιστούν.
  • Απομακρύνετε από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσουν.
  • Αν φτιάχνετε ξηρή σκόνη berberé : αλέστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ ή χτυπήστε τα σε ένα γουδί. Αποθηκεύστε τη σκόνη berberé σε μια αεροστεγή συσκευασία.
  • Αν φτιάχνετε πολτό berberé : ανακατέψτε τα ψημένα μπαχαρικά με το φρέσκο τζίντζερ, τα κρεμμύδια ή τα shallots, το σκόρδο και το λάδι (νερό ή κρασί). Τρίψτε τα όλα μαζί σε ένα μπλέντερ ή στο γουδί. Αποθηκεύστε τη σκόνη berberé σε μια αεροστεγή συσκευασία.


Σημείωση: Θα φτιάξετε πιο αυθεντικό berberé αν ξεκινήσετε τη συνταγή με ολόκληρα τα μπαχαρικά, τους διάφορους καρπούς, σπόρους και αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές, τα ψήσετε στο τηγάνι, τα τρίψετε και τα ανακατέψετε. Παρόλα αυτά, θα έχετε ικανοποιητικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας και ήδη αλεσμένα μπαχαρικά ή σε μορφή σκόνης.
Επίσης, το κόκκινο κρασί είναι μια προσθήκη όχι ιδιαίτερα Αιθιοπική, αλλά ταιριάζει καλά.

Το berberé χρησιμοποιείται στην παρασκευή του dabo kolo, ενός αιθιοπικού σνακ.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • κολίανδρος
  • κύμινο
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • τζίντζερ
  • τσίλι
  • πάπρικα
  • πιπερίτσα
  • γαρύφαλλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • κολίανδρος
  • κύμινο
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • τζίντζερ
  • τσίλι
  • πάπρικα
  • πιπερίτσα
  • γαρύφαλλο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία