τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γρηγορο μενου για τις μερες της μεγαλης πεινας

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Όχι δεν θα φάω τα πατατάκια που άφησε μισοφαγωμένα το έτερο ήμισι.

  • Ανοίγω το ντουλάπι. Πεινασμένη-ξεπεινασμένη θα κρατήσω ένα επίπεδο.Βλέπω μακαρόνια κοχύλια από αλεύρι πλήρες. Alea jacta est.
  • Βάζω νερό στην κατσαρόλα, ρίχνω μία κουταλιά λάδι , μία κουταλιά αλάτι . Βάζω καπάκι να βράσει το νερό πιο γρήγορα.
  • Κόβω μιά ντομάτα στα τέσσερα, και καθαρίζω μισό αγγούρι με ακρίβεια ιαπωνικής τεχνικής.
  • Με τις πρώτες φουσκάλες ρίχνω τα μακαρόνια (Ρίχνω λίγα παραπάνω για το έτερο ήμισι και για το γραφείο-μεσημεριανό αύριο). Έχουν ήδη περάσει 5 αγωνιώδη λεπτά.
  • Μπαίνω στο μπάνιο, θα κάνω ένα ντους, έχει πολύ ζέστη σήμερα, 100% υγρασία, κολλάω ολόκληρη, έχω να σκεφτώ και τι σάλτσα θα φτιάξω. Ρυθμίζω στους 35 βαθμούς, όσο και η θερμοκρασία έξω. Σκέφτομαι, μούμπλε-μούμπλε, μια εύκολη και αξιοπρεπή σάλτσα. Κατεβάζω τη θερμοκρασία για ένα κρύο σοκ στους 15 βαθμούς, να σφίξουν οι... το δέρμα τελοσπάντων.
  • Βγαίνω απ'το μπάνιο, μπαίνω κουζίνα. Γλάστρα με βασιλικό εν όψει. Με την μαγική ενόραση του Λάϊανο αναζητώ το γουδί. Το αναποδογυρίζω αδειάζοντας σπίρτα, αναπτήρες, κάτι λάστιχα και ένα φελό που κατά καιρούς έχουν εγκατασταθεί εκεί. Κόβω 3-4 μεγάλα φύλλα, πλένω, ψιλοκόβω, βάζω στο γουδί.
  • Μισή σκελίδα σκόρδο , ψιλοκόβω, γουδί. 1-2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα. Έχει ξεμείνει από κάπου/κάποτε.
  • 2-3 κουταλιές πολύτιμο λάδι για ειδικές περιπτώσεις από ένα γνωστό στη Σπάρτη φερμένο από Ελλάδα σε μπουκαλάκι νερού.
  • Τα πλακώνω όλα μαζί.
  • Στραγγίζω τα κοχύλια με την αλάνθαστη τεχνική του τεμπέλη (άνευ τρυπητού). Δίσκος, πιάτο, σάλτσα τύπου πέστο από πάνω, σαλάτα δίπλα.
  • Aρπάζω ένα ποτήρι από τα πλυμμένα του νεροχύτη και το μπουκάλι το κρασί από το ψυγείο.
  • Κοντοστέκομαι στο σαλόνι: σαλόνι ή βεράντα; Μέχρι να αποφασίσω, τηλεκοντρόλ, βάζω να παίζει το CD από εχτές. Joao Gilberto, μαγική φωνή από Βραζιλία. Θα φάω έξω.
  • Βεραντούλα, ηρεμώ επιτέλους. Ένα ζεστό πιάτο πάστα al pesto-πες, σαλατούλα, κρασάκι, μουσικούλα. Το μενού ολοκληρώνεται όταν μπανίζω δύο φράουλες στη φραουλιά, και δύο φραμπουάζ στη φραμπουαζιά.
  • Πριν 1,5 μήνα είχα βάλει στον ήλιο σε μπουκάλα, κεράσια, τσίπουρο, ζάχαρη, κανέλα και 5-6 γαρύφαλλα για λικέρ. Δεν αντέχω να το βλέπω άλλο, ανοίγω και δοκιμάζω...


Είμαι ο βασιλιάς των πάντων. Τελικά καλά περνάμε στην εξοχή...

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • μακαρόνια
  • αγγουρι
  • κρασί
  • λικέρ
  • παρμεζάνα
  • γλάσο
  • φράουλα
  • κεράσι
  • γαρύφαλλο
  • τσίπουρο
  • κοχύλι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • λάδι
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • μακαρόνια
  • αγγουρι
  • κρασί
  • λικέρ
  • παρμεζάνα
  • γλάσο
  • φράουλα
  • κεράσι
  • γαρύφαλλο
  • τσίπουρο
  • κοχύλι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία