banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κιουνεφε (Κανταιφι με τυρι και σιροπι)

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:
(ταψί 21 εκατοστά)

  • 300 γραμ. φύλλο για κανταϊφι
  • 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος (λυωμένο)
  • 250 γραμ. άσπρο μαλακό τυρί (ανθότυρο, μανούρι ή φρέσκο κατσικίσιο)


Υλικά (για το σιρόπι):
  • 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλυτζάνι νερό
  • 5 σταγόνες χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:
  • Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και απλώνουμε το μισό φύλλο.
  • Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο. Απο πάνω απλώνουμε το τυρί που θα το έχουμε τρίψει με τα δάχτυλα, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και ραντίζουμε απο πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει, περίπου 3 λεπτά
  • Κατεβάζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Όταν βγάλουμε το κανταϊφι απο το φούρνο, όπως είναι καυτό περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να απορροφήσει για μισή ώρα.


Σερβίρουμε με μιά κουταλιά βύσσινο στο πλάι, και ένα δροσερό ποτήρι Golden Samena.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • τυρί
  • βύσσινο
  • μανούρι
  • ανθότυρο
  • κατσίκι

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Ναι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία