τσιζκεικ με ζαχαρουχο παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | τσιζκεικ ορεο παρλιαρος | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γιγαντες με χορτα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 πακέτο φασόλια γίγαντες
  • 5-6 κρεμμυδάκι φρέσκα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 300 γραμ. λάπαθα
  • 300 γραμ. σέσκουλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 1 κούπα τοματάκι κονκασέ
  • μισή κούπα χυμό τομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:
  • Μουσκεύουμε σε μια λεκάνη με νερό τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα ώστε να μαλακώσο υν.
  • Τους βάζουμε σε βαθειά καταρόλα και αφού βράσουν για 10 λεπτά τους στραγγίζουμε, τους ξεπλένουμε με χλιαρό νερό κα ι τους ξαναβάζουμε να βράσουν με καινούργιο νερό επίσης χλιαρό.
  • Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το σέλινο και τα καρότα σε λε πτές ροδέλες, τα δε υπόλοιπα τα κόβουμε πιό χοντρά.
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και μόλις "κάψει" το λάδι ρίχνουμε πρώτα τα καρότα, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε για 5-10 λεπτά και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα χορταρικά τα οποία αφήνουμε να σοταριστούν για άλλο τόσο ανακατεύοντας πού και πού. Μόλις δούμε ότι το μείγμα των χορταρικών έχει "πιεί" όλα τα υγρά του, σβήνουμε με το ούζο και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Όταν οι γίγαντες μαλακώσουν αρκετά στο βράσιμο, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το χυμό τομάτας, το τοματάκι και τη ζάχαρη (κόβει την ξυνίλα της σάλτσας) και τέλος τα χορταρικά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε τους γίγαντες για 15 περίπου λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν και τα χόρτα και να "χυλώσει" το ζουμί τους.

Στο στάδιο αυτό, μπορούμε να βάλουμε τους γίγαντες σε ταψί και να τους ψήσουμε στο φούρνο μέχρι να πιάσουν από πάνω λίγη κρούστα προσέχοντας όμως να μην στεγνώσουν εντελώς. Διαφορετικά, τους αφήνουμε στην κατσαρόλα και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους (είναι εξίσου νόστιμοι) με λίγο λεμόνι.

Καλή Σαρακοστή!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • καρότο
  • φασόλια
  • ούζο
  • σέλινο
  • κονκασέ
  • γίγαντες
  • σέσκουλα
  • χορταρικά

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με κρέαςΟχι
  • Με θαλασσινάΟχι
  • Με φρούταΟχι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • καρότο
  • φασόλια
  • ούζο
  • σέλινο
  • κονκασέ
  • γίγαντες
  • σέσκουλα
  • χορταρικά

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία