μπλακ φορεστ βεφα | pancakes με σταφιδες | κρεπα ντουκαν χωρις βρωμη | νηστισιμα μαφινς | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | ντουκαν συνταγες γλυκα | cheesecake σαντιγι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πισια και πιροσκι ποντιακα

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Η ζύμη και για τα ποντιακά πιροσκί και για τα πισία είναι η ίδια.

Υλικά για την ζύμη (για 15 πιτάκια περίπου)

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • ελαιόλαδο (1 φλυτζ. του καφέ περίπου)

Υλικά και εκτέλεση για την γέμιση ΤΥΡΙΟΥ:
  • 250 γραμ. τυρί φέτα
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας ξηρό δυόσμο

Εκτέλεση:
Λιώνουμε πολύ καλά το τυρί με το πιρούνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο γιαούρτι.

Υλικά και εκτέλεση για την γέμιση ΠΑΤΑΤΑΣ:
  • 4-5 μέτριες πατάτες, βρασμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ψιλοκομμένο άνιθο
  • γάλα

Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Εκτέλεση για ΠΙΡΟΣΚΙ:
  • Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα ή αντιθέτως προσ8έτουμε αλεύρι αν η ζύνη γίνεται πολύ μαλακή.
  • Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει.
  • Όταν είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι (σαν μεγάλο καρύδι) και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο στο μέγεθος ενός πιάτου του τσαγιού.
  • Βάζουμε μια κουταλίτσα γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
  • Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (να μην κολυμπούν) σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  • Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

Εκτέλεση για ΠΙΣΙΑ:
Είναι ακριβώς ίδια με τα πιροσκί με την διαφορά ότι ανοίγουμε μεγαλύτερα φύλλα (στο μέγεθος του κανονικού πιάτου). Τηγανίζουμε όπως τα πιροσκί και κάθε ένα που βγάζουμε από το τηγάνι το πασπαλίζουμε με ζάχαρη (το μέλι δεν είναι το ιδανικό) και το βάζουμε πάνω στο άλλο. Γίνεται δηλαδή ένα πυργάκι.
Η γιαγιά μου, όταν εκείνα τα χρόνια δεν είχε μαγιά, έφτιαχνε τα πισία χωρίς αυτήν και το αποτέλεσμα ήταν τα πισία να γίνουν πολύ πιο λεπτά αλλά το ίδιο νόστιμα.
Τρώγονται καλύτερα σε χλιαρή θερμοκρασία.
Ισως η διαδικασία να σας φαίνεται δύσκολη, όμως πιστέψτε με είναι πάρα πολύ εύκολη απλά θέλει λίγο χρόνο όπως όλες οι πίτες.
Καλή σας επιτυχία!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • λάδι
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • τυρί
  • αυγό
  • γάλα
  • μαγιά
  • γιάουρτι
  • δυόσμος
  • πίτες
  • άνηθο
  • μέλι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ζάχαρη
  • λάδι
  • αλεύρι
  • πατάτα
  • τυρί
  • αυγό
  • γάλα
  • μαγιά
  • γιάουρτι
  • δυόσμος
  • πίτες
  • άνηθο
  • μέλι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία