μουστοκουλουρα βεφας αλεξιαδου | σαρδελες α μπεκαφικο | φασολαδα καλλιδης κοκκινιστη | ορτυκθαφουρνουμεπατατες | σως γιαουρτιου για μακαρονια | μηλοπιτα σιροπιαστη | ορτυκιαμεπατατεςφουρνου
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πιτα-Κεικ τριχρωμη σε στρωσεις

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

  • Όπως σας είπα και στην εισαγωγή, αυτή η πίτα αποτελείται από τρία ξεχωριστά κομμάτια τα οποία μπορείτε να προετοιμάσετε νωρίτερα. Δεν σας δίνω δοσολογίες γιατί θεωρώ ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ευρετήριο του site και να βρείτε δοσολογίες για αντίστοιχες συνταγές. Εξάλλου θα μας έπαιρνε πολύ χρόνο για να περιγράψουμε την παρασκευή κάθε στρώσης χωριστά. Είμαι όμως πρόθυμη να σας δώσω αναλυτικές οδηγίες αν κάποιος τις χρειάζεται.

  • Ετοιμάζουμε μια γενναία δόση σφιχτής μπεσαμέλ (με δύο αυγά). Αφού αφαιρέσουμε δύο κούπες μπεσαμέλ που θα χρησιμοποιήσουμε παρακάτω, προσθέτουμε στη μπεσαμέλ που μας έμεινε, 1 ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη.

  • Επίσης ετοιμάζουμε μισό κιλό κιμά (όπως για τα μακαρόνια), τον σβήνουμε με κρασάκι και βάζουμε σαφώς λιγότερη ντομάτα. Ο κιμάς μας δεν πρέπει να γίνει πολύ κόκκινος. Τον αφήνουμε να πιει τα υγρά του και του προσθέτουμε ένα αυγό χτυπημένο, 1 κούπα από τη μπεσαμέλ και 1 ½ φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη.

  • Ετοιμάζουμε το μίγμα με το σπανάκι - μισό κιλό περίπου - όπως για την σπανακόπιτα (με τα φρέσκα κρεμμυδάκια του, το ανιθάκι του, το πράσο του κλπ) και του προσθέτουμε 1 αυγό χτυπημένο, 1 κούπα από τη μπεσαμέλ και 1 ½ φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη.

  • Στη γνωστή στρογγυλή και ψηλή φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση, αφού τη λαδώσουμε, τη στρώνουμε με τα φύλλα κρούστας (3-4) (αν τα κόψετε στη μέση ίσως είναι πιο εύκολο να στρωθούν σωστά σε όλη τη φόρμα) τα οποία λαδώνουμε ανάμεσά τους, αφήνοντας τις διάφορες γωνίες να κρέμονται έξω από τη φόρμα (θα μας χρησιμεύσουν για να κλείσουμε την πίτα από επάνω σαν πακέτο).

  • Έπειτα, σταδιακά βάζουμε μία στρώση από το μίγμα του κιμά, έπειτα το σπανάκι και τέλος την μπεσαμέλ και κλείνουμε το πακέτο τοποθετώντας 2-3 φύλλα κρούστας (αλειμμένα με λάδι) στα οποία κάνουμε μια τρύπα στη μέση και τα φοράμε στη φόρμα, κόβουμε ότι περισσεύει με το ψαλίδι και από πάνω διπλώνουμε τις γωνίες που είχαν περισσέψει από πριν για να πακετάρουμε καλά την πίτα.

  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου μιάμιση ώρα και ξεφορμάρουμε.


Σημείωση: Είναι καλύτερα να σερβίρουμε περίπου 1-1 ½ ώρα αφού βγάλουμε την πίτα από το φούρνο γιατί έχει κρυώσει αρκετά για να κόβεται καλά σε κομμάτια, αλλά όχι τόσο όσο να κρυώσει το λάδι και να αφήνει στο στόμα αυτή τη στεγνή λαδίλα.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • κιμάς
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • μακαρόνια
  • πίτες
  • παρμεζάνα
  • άνηθο
  • σπανάκι
  • πράσσο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Ναι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Ναι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • κιμάς
  • μπεσαμέλ
  • αυγό
  • μακαρόνια
  • πίτες
  • παρμεζάνα
  • άνηθο
  • σπανάκι
  • πράσσο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία